Hlavní obsah

Vrať se, vábí Juventus zpátky Ibrahimovice. V PSG by ho mohl nahradit Cavani

Řím

Turínský Juventus by rád znovu uvítal ve svých řadách útočníka Zlatana Ibrahimovice. Rekordman v počtu italských mistrovských titulů nabídl podle informací listu Gazzetta dello Sport švédskému reprezentantovi čtyřletý kontrakt s čistým platem ve výši sedmi miliónů eur ročně. A 31letý excentrický forvard svůj odchod z Paris St. Germain nevyloučil, ačkoli má v městě nad Seinou smlouvu až do léta 2015 a pobírá 12 miliónů eur.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Zlatan Ibrahimovic a Blaise Matuidi z PSG svými trefami připravili favorizovanou Barcelonu o výhru.

Článek

Ibrahimovic dres Staré dámy oblékal už v letech 2004 až 2006, po nuceném pádu klubu do druhé ligy za korupci si však technicky i silově skvěle vybavený fotbalista vyvzdoroval odchod, přestože měl smlouvu až do roku 2010. Získal ho Inter Milán, později byl vyměněn do Barcelony a následně poslán na hostování do AC Milán. Odtud přestoupil loni v létě do PSG a v jeho dresu s 27 góly suverénně vládne pořadí nejlepších střelců francouzské ligy.

Podle italských médií by Ibrahimovice mohl v Paříži nahradit Edinson Cavani, uruguayský snajpr z Neapole a pro změnu nejlepší kanonýr letošního ročníku italské ligy. Bohatí katarští majitelé klubu již údajně předložili Cavaniho zástupcům návrh čtyřleté smlouvy. Před rokem získali katarští vlastníci PSG právě z Neapole za 30 miliónů eur jiného jihoamerického útočníka, argentinského reprezentanta Ezequiela Lavezziho.

Nyní by jej mohl následovat i další z takzvaných Tří tenorů, jak se v Neapoli říkávalo triu Lavezzi, Cavani a Marek Hamšík. V souvislosti s možným Cavaniho odchodem se však rovněž spekuluje o zájmu Realu Madrid, Manchesteru City a Chelsea.

Reklama

Související témata: