Hlavní obsah

VIDEO: Kanonýr Lazia Klose se blýskl pěti góly. Obrana Boloni nevěděla, kam dřív skočit

Řím

Německý fotbalový útočník Miroslav Klose byl v nedělním ligovém utkání svého Lazia Řím proti Boloni při chuti. Na Apeninském poloostrově se po víkendu mluví hlavně o zisku „scudetta“ pro Juventus Turín, ovšem čtyřiatřicetiletý hráč jakoby nechtěl zůstat stranou. Konkurent Libora Kozáka dokázal, že má čich na branky a velmi dobrý výběr místa v pokutovém území. Za odměnu se radoval z pěti gólů.

Miroslav Klose nastřílel pět gólů za Lazio Řím.

 
Článek

Pět branek v jednom zápase Serie A dal Klose jako první hráč od sezóny 1985/86, kdy se podobně prosadil Roberto Pruzzo v dresu AS Řím proti Avellinu. Za rekordem Serie A zaostal o jednu trefu.

Všechny góly zaznamenal Klose svým typickým způsobem - skóre otevřel přesnou dorážkou ve vápně, pak zakončil rychlý protiútok Lazia přesnou střelou k tyči. Čistý hattrick oslavil německý útočník v 39. minutě dalším „doklepnutím" míče za záda bezmocného brankáře Boloni, pak přišla gólová hlavička a svůj střelecký účet Klose završil po hodině hry další umístěnou střelou k tyči. Lazio nakonec vyhrálo 6:0.

„Pět gólů? Kdysi jsem se o to pokoušel v dresu Kaiserslauternu, teď se mi to povedlo. Ale bylo to díky celému týmu," nechal se slyšet německý kanonýr, který zaokrouhlil svůj střelecký účet na 15 ligových branek v této sezóně. Kloseho trefy přiblížily Lazio příčkám zaručující start v Evropských pohárech, přičemž český útočník Libor Kozák sledoval toto galapředstavení z lavičky náhradníků.

Reklama

Související témata: