Hlavní obsah

Benítezovi už hodila laso Neapol. Ancelottiho může v PSG nahradit Enrique

Londýn

Většina prestižních evropských fotbalových lig o víkendu skončila, v průběhu letní přestávky tak mohou přijít některé trenérské rošády. Kouče zatím oficiálně vyměnily jen Bayern Mnichov a Manchester United, ale nového trenéra bude mít i Real Madrid a další budou hledat i jiné velkokluby - Manchester City, zřejmě Paris Saint-Germain nebo také Neapol. Ta už podle deníku La Gazzetta dello Sport oslovila Rafaela Beníteze, dosavadního lodivoda Chelsea.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Chelsea Rafael Benítez s trofejí pro vítěze Evropské ligy.

Článek

Když třiapadesátiletý Benítez 21. listopadu na Stamford Bridge přicházel, setkal se s velkou averzí fanoušků Blues. Takřka pět měsíců bojoval o jejich přízeň a až po úspěchu v Evropské lize se dočkal satisfakce. I tak ale v londýnském klubu Španěl skončí - s tímto rozhodnutím ho majitel Roman Abramovič seznámil už před několika týdny.

Benítez se už nechal slyšet, že chce v trénování pokračovat a ideální příležitost by mohl dostat na Apeninském poloostrově. V Neapoli překvapivě skončil Walter Mazzarri, který opustil klub po zisku druhého místa v Serii A, což znamená přímý postup do Ligy mistrů. Prezident Neapole Aurelio De Laurentiis už prý Beníteze kontaktoval a k dohodě by mohlo dojít v následujících dnech.

Hodně rušno je také v Paříži. Trenér Carlo Ancelotti po zisku titulu s PSG už požádal o odchod, o kterém však katarští šejkové z vedení francouzského celku nechtějí ani slyšet. Ital by rád zamířil do Realu Madrid, odkud se bude v létě pakovat José Mourinho. Ancelottiho místo v PSG by mohl převzít Španěl Luis Enrique, který ještě na podzim vedl AS Řím a předtím si úspěšně počínal s rezervním týmem Barcelony.

Nového kouče musí před novou sezónou najít i další zbohatlíci z Manchesteru City. Místo vyhozeného Roberta Manciniho má podle španělských i britských médií na stadiónu Etihad zaujmout devětapadesátiletý Manuel Pellegrini, zkušený chilský trenér, který letos exceloval s Málagou v Lize mistrů. Za tučný balík peněz láká zase Manciniho ruský miliardář Dmitrij Rybolovljev do Monaka, z něhož chce po návratu týmu do nejvyšší francouzské soutěže vytvořit prvotřídní evropský celek.

Jisté angažmá mají zatím Pep Guardiola, kterého v půlce ledna potvrdili nejvyšší zástupci Bayernu Mnichov s tím, že v Bavorsku podepsal smlouvu na tři roky. Legendárního Alexe Fergusona nahradí na Old Trafford jeho skotský krajan David Moyes. Následující týdny rozhodnou o tom, jaké spekulace se naplní a které pouze vyšumí do ztracena.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články