Hlavní obsah

Kapitán se loučí. Ambrosini odchází po 18 letech z AC Milán

Milán

Fotbalisté AC Milán přišli o kapitána Massima Ambrosiniho, který v klubu po 18 letech končí. Jeho odchod potvrdil výkonný ředitel italského celku Adriano Galliani. Zároveň oznámil, že kapitánskou pásku převezme jiný záložník Riccardo Montolivo. Bývalý hráč Fiorentiny je v klubu teprve rok.

Foto: Profimedia.cz

Souboj hvězd italského fotbalu, kapitán AC Milán Massimo Ambrosini (vlevo) s režisérem hry turínského Juventusu Andreou Pirlem.

Článek

Šestatřicetiletý Ambrosini hrál za AC od roku 1995, kdy ho přivedl z Ceseny kouč Fabio Capello. Od té doby byl červenočerným barvám věrný s výjimkou sezóny 1997/98, kterou strávil na hostování ve Vicenze. S Milánem vyhrál čtyřikrát italskou ligu a dvakrát Ligu mistrů.

Vicemistr Evropy z roku 2000 by mohl zamířit do West Hamu. Fotbalistův agent potvrdil, že s anglickým klubem jedná. Naopak vyloučil možnost, že by Ambrosini pokračovat v kariéře v zámořské MLS, jak se také spekulovalo.

"Massimo chce samozřejmě ještě hrát. Máme něco rozjednáno. Preferuje zahraničí, ale pokud by přišla nabídka od italského klubu, také bychom ji zvážili," řekl Moreno Roggi.

Ambrosini odehrál za AC 489 zápasů a dal 36 gólů. "Je to velká škoda se s ním loučit, hodně se mě to dotýká. On je také velmi zklamaný, ale věk hraje nakonec větší roli než emoce," uvedl Galliani.

Reklama

Související témata: