Hlavní obsah

Trenér Benítez slibuje Neapoli světlé zítřky. Našel jsem hladové fotbalisty, libuje si pod Vesuvem

Neapol/Praha

Nový kouč Hamšíkovy Neapole Rafael Beníteze je přesvědčen, že jeho italské mužstvo čeká světlá budoucnost. V Serii A, kde skončila Neapol v uplynulé sezóně na druhém místě hned za turínským Juventusem, stejně jako na evropské scéně. „Našel jsem tady fotbalisty absolutních kvalit, kteří jsou navíc hladoví po úspěchu, což je pro každého trenéra strašně důležité. Teď doufám, že z nich dostanu to nejlepší,“ zahlásil třiapadesátiletý španělský kouč v rozhovoru pro Corriere dello Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Rafael Benítez slibuje Neapoli světlé zítřky.

Článek

Nebude to pro třiapadesátiletého Rafaela Beníteze snadná mise. Alespoň fotbaloví experti na Apeninském poloostrově se v tom shodují, neboť Španělův předchůdce Walter Mazzarri nejenže během čtyřletého angažmá vytáhl Neapol z ligového průměru na samou špici, ale navíc zastával i úplně jinou fotbalovou filosofii než Benítez.

Zároveň upozorňují i na to, že předchozí italská mise v milánském Interu zlomila španělskému trenérovi vaz, neboť nenašel společnou řeč ani s vedením klubu, ani s hráči, a proto předčasně skončil. „Vina ovšem nebyla na mé straně. To vedení zcela ignorovalo představy, které jsme o doplnění kádru měli, a nechtělo připustit, že mužstvo potřebuje oživit," brání se Benítez.

V Neapoli podepsal tříletou smlouvu

Do Neapole přišel z dočasné štace v Chelsea, kterou přivedl k triumfu v Evropské lize, a smlouvu podepsal na dva roky, během nichž si vydělá 3,5 miliónu eur, tedy něco kolem 91 miliónů korun.

Problém mu může způsobit i to, že prezident klubu a v civilu filmový producent De Laurentiis mu podle tvrzení La Gazetta dello Sport i dalších italských portálů prodal uruguayského legionáře a střelce Edinsona Cavaniho do Paris Saint-Germain. Údajně za něho zinkasoval 64 miliónů eur, tedy přes 1,6 miliardy korun. Nahradit by ho měl Edin Džeko z Manchesteru City, o něhož by Benítez hodně stál, nebo Stevan Jovetič z Fiorentiny.

„I tak vytvořím konkurenceschopný tým, který bude hrát nejen dobrý fotbal, ale dosáhne i úspěchů. Doufám, že dostanu prostor i čas, abych mohl stanovené cíle naplnit," věří Benítez.

Reklama

Související témata: