Hlavní obsah

Kanonýr a vítěz Ligy mistrů Gomez nakonec odchází z Bayernu Mnichov do Fiorentiny

Fotbalový útočník Mario Gomez opouští Bayern Mnichov a jeho novým působištěm se stane italská Fiorentina. Předsedové obou klubů se už domluvili, nyní se dolaďují detaily. Sedmadvacetiletý německý reprezentant se španělskými kořeny má podepsat smlouvu do roku 2017, Fiorentina za něj podle italských médií zaplatí zhruba 15 miliónů eur (asi 389 miliónů korun). O přestupu informují oficiální stránky Bayernu.

Foto: Kay Nietfeld, ČTK/AP

Kromě bundesligy a Champions League Mario Gomez zvedl nad hlavu i trofej pro vítěze Německého poháru.

Článek

"Bylo to Mariovo přání, abychom se domluvili s Fiorentinou. A tak jsme ho vyslyšeli," řekl na webu Bayernu předseda klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Gomez přestoupil do Bayernu v roce 2009 za tehdy rekordní bundesligovou sumu 35 miliónů eur ze Stuttgartu. Ve 172 zápasech nastřílel za bavorský celek 112 branek. V roce 2011 dokonce byl nejlepším střelcem bundesligy s 28 góly.

V minulé sezóně však po příchodu Maria Mandžukiče ztratil místo v základní sestavě a chtěl odejít. I tak ale stihl nastřílet 19 gólů, z toho sedm v Lize mistrů a bavorskému celku značně pomohl k triumfu v elitní klubové soutěži.

Mezi zájemci byly Chelsea či Neapol, Gomez dal nakonec přednost Fiorentině. Ta by mu měla ročně platit čtyři milióny eur (asi 104 miliónů korun).

Reklama

Související témata: