Hlavní obsah

Jsi tlouštík, musíš zhubnout! Novou oporu Juventusu Téveze kritizují kvůli nadváze

Ještě ani pořádně nekopl do míče a pro některé bulvární „plátky“ už je na odstřel. Argentinské a italské servery si vzaly na paškál novou posilu turínského Juventusu Carlose Téveze. Útočník přicestoval podle listu Clarín minulý měsíc na zdravotní prohlídku do Turína v nadváze - po letní přestávce měl mít údajně hned šest kilo navíc a trenér Antonio Conte mu důrazně domluvil, aby co nejrychleji shodil. Jenže devětadvacetiletý hráč taková tvrzení důrazně odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Měl Carlos Tévez při zdravotní prohlídce v Juventusu nadváhu? Argentinský útočník to popírá.

Článek
Fotogalerie

Tévez, který je právem označován za jednoho z nejlepších útočníků světa, přišel do Juventusu za 12 miliónů liber z Manchesteru City. „Hledal jsem novou výzvu," zdůvodnil své rozhodnutí, proč nakonec odešel do Serie A. Při oficiální prezentaci ho v Turíně vítaly tisícovky fanoušků, jenže o pár týdnů později už je na pranýři...

Některé italské listy přišly s tvrzením, že Tévez přijel do Juventusu v nadváze, údajně šlo o nezanedbatelných šest kilo. Trenér Antonio Conte argentinskému hráči okamžitě přikázal, aby zhubl. Jenže takové zvěsti Tévez popírá. „Není to vůbec pravda. Do Turína jsem ještě ani nepřijel a už začaly prosakovat takové nesmysly... Musím se tomu smát. Nikdo z Juventusu mi nic takového neřekl," tvrdí devětadvacetiletý hráč.

Od Argentince si v Juventusu hodně slibují - nejlepší střelec Premier League, vítěz Ligy mistrů, trojnásobný šampión Premier League a nejlepší hráč Jižní Ameriky z let 2003 až 2005 by měl týmu pomoci v obhajobě titulu a také v cestě do finále Champions League. „Jsem si jistý, že máme skvělý tým, který půjde hodně daleko. To je jeden z důvodů, proč jsem si vybral právě Juventus," dodal Tévez.

S Messim neměl nikdy problém

Připustil, že v nadcházejícím ročníku se nejspíš bude věnovat jen klubovému angažmá. V národním týmu Argentiny si už od roku 2011 nezahrál.

„Miluji ten pocit, když si na sebe obléknu dres Albiceleste. Ale dveře do národního týmu mám zavřené, ani nevím proč. Trenér Sabella ani nikdo z jeho asistentů mi nikdy nezavolal. Asi spoléhají na jiné oblíbence," přiznal Tévez s tím, že MS v Brazílii se ho nejspíš týkat nebude.

Zároveň důrazně odmítl, že by měl spory s další argentinskou hvězdou Lionelem Messim. „Je pravda, že jsou určití fanoušci Messiho a pak Téveze. Ovšem mezi námi nebyl nikdy problém, vždycky jsme spolu vycházeli skvěle," uzavřel devětadvacetiletý hráč.

Reklama

Související témata: