Hlavní obsah

Neapol mocně posiluje, kromě Albiola má na dosah Reinu i Higuaína

Neapol
Aktualizováno

Finanční zdroje z prodeje Edinsona Cavaniho se fotbalová Neapol rozhodla využít k velkému posílení. Z Realu Madrid přivedla španělského reprezentačního stopera Ráula Albiola. Velmi blízko je také dohoda o ročním hostování brankáře Pepeho Reiny z Liverpoolu a podle deníku Corriere dello Sport je na spadnutí také přestup argentinského útočníka Gonzála Higuaína, za kterého by měl Real inkasovat 35 miliónů eur (asi 905 miliónů korun).

Foto: Twitter

Gonzalo Higuaín už brzy opustí Real Madrid. Místo Arsenalu však zřejmě zakotví v Neapoli.

Článek

Uruguayský kanonýr Cavani přestoupil do Paris St. Germain za 64 miliónů eur a vedení Neapole ihned získané prostředky investovalo do zkvalitnění kádru. Přišli Rafael ze Santosu, Dries Mertens z PSV Eindhoven a José Callejón z Realu Madrid dohromady za 25 miliónů. Tím ale nakupování italského vicemistra nekončí.

Velmi blízko je příchod španělského reprezentačního gólmana Reiny z Liverpoolu, který by tak znovu spolupracoval se svým bývalým koučem Rafaelem Benítezem a trenérem brankářů Xavim Valerem, kteří v létě přišli právě do Neapole. V Liverpoolu by měl uvolnit místo nedávné brankářské posile Simonovi Mignoletovi.

Neapol dál hledá posily v Realu Madrid

Kromě toho Neapol nadále vykupuje Real Madrid. Za údajných 12 miliónů eur přivedla Ráula Albiola, který v Neapoli podepsal smlouvu na čtyři roky. Údajně mezi oběma kluby došlo také k dohodě ohledně příchodu Higuaína, o kterého se vážně zajímá také například londýnský Arsenal.

Real se jejich prodeji nebrání, jelikož prý sbírá finance na nákup velšského záložníka Garetha Balea z Tottenhamu. Londýnský celek sice prodej své hvězdy už jednou odmítl, ale přesvědčit ho má nová nabídka 65 miliónů eur, která by z Balea měla učinit nejdražší přestup tohoto léta.

Španělský gigant by měl na tento přestup našetřit také chystaným prodejem Fabia Coentraa (zájem má údajně Chelsea), a podíly z prodeje Álvara Negreda ze Sevilly do Manchesteru City a z chystaného přestupu Ezequiela Garaye z Benfiky Lisabon do Manchesteru United. Celkem by tak měl Real vydělat zhruba 100 miliónů eur.

Reklama

Související témata: