Hlavní obsah

Šestnáctiletý talent Macek podepsal smlouvu s Juventusem Turín

Turín

Šestnáctiletý fotbalista Roman Macek je dalším českým fotbalistou, který bude působit ve slavném Juventusu Turín. Talentovaný záložník Zlína podepsal s italským mistrem, v jehož vedení působí bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd, roční smlouvu s opcí na přestup.

Foto: Stringer/italy, Reuters

V Juventusu se Roman Macek setká i s Carlosem Tévezem (vpravo) a Fernandem Llorentem, kteří do Turína přišli v letní přestávce.

Článek

"S Romanem a jeho rodinou jsme zvolili po pečlivé rozvaze klub, který je v Itálii výjimečný tím, že sází na vlastní odchovance, kteří projdou jeho mládežnickými týmy," uvedl hráčův agent Viktor Kolář na webu společnosti Sport Invest Group.

"Jde o jednoho z nejtalentovanějších českých mladých hráčů, jeho schopnosti se mohou v Juventusu ideálně rozvíjet," doplnil Kolář.

Macek, jenž si připsal 14 startů v juniorských reprezentačních výběrech, prý měl více zájemců. Stará dáma však zaujala nejvíce. "Od první chvíle na nás Juventus a dění v jeho zákulisí dělalo výborný dojem, právě sázka na mladé hráče a to, jakým způsobem se jim věnují, nás přesvědčila," vysvětlil hráčův otec Roman.

Reklama