Hlavní obsah

Začal soud s Laziem kvůli korupci, římského klubu hrozí odečet šesti bodů

Řím

Fotbalistům Lazia Řím hrozí, že zahájí novou sezónu italské ligy s odečtem šesti bodů. Klub, kde působí i český útočník Libor Kozák, je před soudem pro údajné ovlivňování výsledků kvůli sázkám. O trest včetně pokuty 20 tisíc eur (asi 518 tisíc korun) požádal na úvod procesu žalobce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Libor Kozák. Ani český reprezentant nemá v Laziu jistou budoucnost.

Článek

Vedle římského celku je obviněno také osm hráčů v čele s kapitánem Lazia Stefanem Maurim, pro kterého prokurátor Stefano Palazzi požaduje zákaz činnosti ve fotbale na 4,5 roku. Záložník je obviněn z ovlivňování výsledků a z toho, že předloni nenahlásil pokus o zmanipulování dvou duelů Serie A proti Lecce a FC Janov, kterým pro změnu hrozí odečet tří bodů.

Pro další fotbalisty Omara Milanetta, Massimiliana Benassiho, Antonia Rosatiho, Stefana Ferraria, Maria Cassana a Alessandra Zamperiniho prokuratura navrhla zastavení činnosti v rozmezí 12 až 42 měsíců. Obránce Carlo Gervasoni se s žalobci dohodl na spolupráci a snížení předchozího trestu o dva měsíce.

Rozsudky pro Lazio, Mauriho a spol. kvůli zapletení do aféry s názvem "Poslední sázka" by měly podle agentury AP padnout příští týden. Během vyšetřování skandálu bylo zadrženo přes 50 lidí včetně bývalých reprezentantů Giuseppeho Signoriho a Cristiana Doniho.

Už také padly první tresty a Siena, Bergamo, FC Turín a Sampdoria přišly v Serii A o body. Trenér Juventusu Antonio Conte dostal čtyřměsíční distanc za to, že během působení v druholigové Sieně v sezóně 2010/11 nenahlásil dva ovlivněné zápasy.

V červenci pak druholigové Bari přistoupilo k dohodě s prokuraturou a souhlasilo s odečtem jednoho bodu a pokutou 25 tisíc eur. Pro italský fotbal jde o třetí léto za sebou, kdy byly klubům kvůli korupci odečítány body. V roce 2006 řešil jinou rozsáhlou aféru, po které byl Juventus přeřazen do druhé ligy a přišel o dva tituly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články