Hlavní obsah

Záložníka Constanta podle policie nikdo rasisticky neurážel

Záložník AC Milán Kévin Constant podle policie nebyl terčem rasistických urážek v přípravném zápase proti nováčkovi italské ligy US Sassuolo. Francouzský fotbalista s guinejskými kořeny přitom právě kvůli údajné urážce s rasistickým podtextem místo vhození autu zakopl míč na tribunu a opustil hřiště.

Foto: Petr Horník, Právo

ilustrační foto

Článek

Z výsledků policejního vyšetřování vyplývá, že někteří fanoušci pokřikovali urážlivá hesla včetně vyzývání Constanta, aby šel na plastiku nosu. Nejsou ale důkazy, že by šlo také o rasismus.

Nikdo neslyšel ani výrok, který rozčílil šestadvacetiletého fotbalistu natolik, že opustil hřiště. Za zakopnutí míče při tomto incidentu byl navíc Constant sám potrestán pokutou 3000 eur (asi 78 000 korun) od disciplinární komise. Ta za nevhodné chování fanoušků udělila pokutu i týmu US Sassuolo. Klub musí zaplatit 30 000 eur (asi 780 000 korun).

Podobně jako Constant se v lednu zachoval v lednu Boateng v duelu milánského AC s účastníkem čtvrté ligy Pro Patria, jeho ale tehdy následoval do kabin celý tým a zápas zůstal nedohrán. Tentokrát se utkání dohrálo, protože za uraženého fotbalistu nastoupil náhradník.

Reklama

Související témata: