Hlavní obsah

Evropským velkoklubům dal košem. El Shaarawy chce v AC Milán psát novodobou historii

Mohl se stěhovat jinam, ale zůstal v Miláně. O mladého útočníka AC Stephana El Shaarawyho se zajímaly Manchester City a Real Madrid. 20letý forward však dal přednost setrvání v italské metropoli. „Jsem potěšen, že o mě měly zájem takové týmy jako Real a Citizens, ale chci zůstat v Miláně,“ konstatoval Shaarawy pro fotbalový magazín FourFourTwo.

Foto: Toussaint Kluiters/United Photos, Reuters

Fotbalisté AC Milán Kevin Prince Boateng (první zleva, nyní už hráč Schalke 04), Stephen El Shaarawy (uprostřed) a Nigel de Jong slaví gól na hřišti Eindhovenu.

Článek

„Už od dětství jsem Rossoneri fandil, takže přestup sem byl mým splněným snem. Nicméně jsem rád, že o mé služby projevily zájem takové evropské velkokluby," pravil pravděpodobně největší italský talent současnosti.

„Milán je můj domov. Chci každopádně zůstat tady a psát novodobou historii," prohlásil sebevědomě El Shaarawy, který do AC přišel v roce 2011 z Padovy.

Fotbalista s egyptskými kořeny je také nadmíru spokojen se svým parťákem z útoku Mariem Balotellim, který je pouze o dva roky starší. „Myslím si, že díky němu jsem stále lepší a lepší. Hrajeme spolu velmi dobře. Na hřišti si dokážeme vyhovět. Mezi námi panuje skvělá chemie," shrnul spolupráci dvou mladých pušek.

El Shaarawy, jenž je známý svým extravagantním účesem, si v minulém ročníku připsal 19 gólů a stal se nejlepším střelcem Rossoneri. Navíc s ním lombardský celek prodloužil smlouvu do června 2018.

Evropští giganti si tak museli nechat zajít chuť a zaměřit se na jiné hráče. K Citizens nakonec přestoupili dva jiní útočníci Álvaro Negredo ze Sevilly a Stevan Jovetič z Fiorentiny. Manchester za ně celkem zaplatil přes 51 miliónů eur (přibližně 1,3 miliardy korun). Bílý balet přivedl za rekordních 100 miliónů eur (2,56 miliardy korun) Garetha Balea z Tottenhamu.

Reklama

Související témata: