Hlavní obsah

Balotelli pod palbou kritiky. Za naší éry by v AC Milán nosil tašky a dostal facku, opřel se do něj Boban

Milán

Chorvatský internacionál Zvonimir Boban se nečekaně tvrdě opřel do útočníka Maria Balotelliho. Italský reprezentant je podle něj přeceňovaným hráčem, který ještě nic nedokázal. Třiadvacetiletý útočník by prý ve slavné éře Marka van Bastena, George Weaha a právě Zvonimira Bobana z první poloviny devadesátých let dělal akorát nosiče tašek.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Útočník AC Milán Mario Balotelli (vpravo) v souboji s Danielem Portanovou z Janova.

Článek

Balotelli je známý rebel a více než svým fotbalovým uměním plní titulní stránky novin různými skandály. Ani po svém lednovém příchodu do AC Milán totiž nenaplňuje ambice, které do něj celek ze San Sira vkládal. V této sezóně vstřelil v osmi zápasech Serie A jen tři góly a navíc pravidelně chodí pozdě na trénink.

„Příliš mnoho se o něm mluví, takový mediální humbuk si nezaslouží. Vždyť ten kluk ještě nic nedokázal, akorát tak sedět na lavičkách jiných klubů," kritizoval pětačtyřicetiletý Boban svého nástupce.

Zvonimir Boban hrál za Rossoneri v letech 1991 až 2002 a s týmem slavil čtyři ligové tituly i výhru v Lize mistrů. Bývalému chorvatskému reprezentantovi se nelíbí hlavně Balotelliho přístup k fotbalu a chování.

„Za naší éry - tedy mě, Marka van Bastena, George Weaha nebo Andreje Ševčenka - by akorát tak nosil tašky. Nerozumí tomu, co pro fotbalistu znamená nosit dres milánského AC," tvrdil Boban pro Sky Sport Italia.

A ve své kritice pokračoval: „Jeho mozek prostě spoustu věcí nechápe. Kdyby nepřišel včas na trénink, od hráčů jako Paolo Maldini nebo Marcel Desailly nebo Franco Baresi by okamžitě dostal facku. Měl by se podívat na Kaká a učit se od něj. Vyhrál mistrovství světa, Ligu mistrů a Zlatý míč, přesto pořád tvrdě maká, jako by to byl nějaký bezejmenný mladík," dodal Boban.

Reklama

Související témata: