Hlavní obsah

Lazio Řím - Neapol 2:4Fotbalisté Neapole po třech porážkách vyhráli na Laziu

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole ukončili v dohrávce 14. kola Serie A sérii tří porážek. Svěřenci Rafaela Beníteze vyhráli 4:2 na hřišti Lazia Řím a pojistili si třetí místo v tabulce.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Fotbalisté Neapole se radují z branky, kterou vstřelil Higuaín (vpravo).

Článek

Dva góly Neapole, jež šla do zápasu po porážkách s Juventusem, Parmou a Dortmundem v Lize mistrů, vstřelil Gonzalo Higuaín. Jednou se trefil Makedonec Goran Panděv, jenž za Lazio pět let do roku 2009 hrál, pojistku přidal v nastavení José Callejón.

Neapol má na třetím místě odstup tří bodů za druhým AS Řím a dalších tří za vedoucím Juventusem.

Souboj o pátou pozici vyhráli fotbalisté Fiorentiny, kteří v ještě divočejším duelu porazili Veronu 4:3. Bodově se dotáhli na čtvrtý Inter Milán a společně ztrácejí čtyři body na Neapol.

Čtyři ze sedmi gólů padly na Stadio Franchi už v první čtvrthodině. Dvakrát se trefil domácí kapitán Borja Valero. Na straně nováčka skórovali Romulo, jenž je v Hellasu na hostování právě z Fiorentiny, a Juan Iturbe.

Těsně před poločasem poslal domácí do vedení Juan Vargas a čtvrtý gól přidal v 54. minutě Giuseppe Rossi z penalty za ruku Boška Jankoviče, jenž byl navíc vyloučen. Hosté dokázali i v deseti skórovat díky Jorginhovi, ale na vyrovnání už nedosáhli.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
Fiorentina - Hellas Verona 4:3 (5. a 14. Valero, 43. Vargas, 54. Rossi z pen. - 6. Romulo, 13. Iturbe, 72. Jorginho),
Lazio Řím - Neapol 2:4 (26. vlastní Behrami, 88. B. Keita - 24. a 72. Higuaín, 50. Panděv, 90.+1 Callejón).

Reklama

Související témata: