Hlavní obsah

Změní se Balotelli? Zlobivé dítě chce zkrotit temperament a zůstat na San Siru

Milán

Výborný fotbalista, který však lítá z průšvihu do průšvihu. Útočník AC Milán Mario Balotelli je pod palbou kritiky, v letošní sezóně italské ligy vsítil jen čtyři góly, zato na sebe upozornil hned několika kontroverzními výstřelky. Vedení klubu kvůli tomu dokonce plánovalo, že třiadvacetiletému snajprovi sežene osobního strážce, jenž mu v dalších excesech zabrání. Na ochranku ovšem nedojde. Balotelli navíc slíbil, že na svém temperamentu pořádně zapracuje. "Ve srovnání s minulostí se změní mnoho věcí," ujistil reprezentant squadry azzury.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Útočník AC Milán Mario Balotelli.

Článek

Eskapád má za sebou Balotelli vskutku hodně. K jeho největším malérům patří házení šipek na hráče mládežnického mužstva, zapálení vlastního domu petardou či hádka a lehká rvačka s někdejším koučem Manchesteru City Robertem Mancinim.

Hráči s ghanskými kořeny se aféry nevyhýbaly ani letos na podzim. Ve 4. kole Serie A prohráli Rossoneri doma s Neapolí 1:2. Balotelli dal gól, neproměnil ale penaltu a po závěrečném hvizdu počastoval hlavního arbitra několika peprnými výrazy, za něž vyfasoval druhou žlutou a následně červenou kartu. Disciplinární komise mu poté vyměřila distanc na tři zápasy. Nuceně tak vynechal duely s Boloňou, Sampdorií Janov a obhájcem titulu Juventusem Turín.

V Neapoli po příjezdu italského národního týmu před kvalifikačním soubojem s Arménií zase napadl kameramana a poté provokoval na Twitteru. Nedávno se pak dostal do křížku s Nicolasem Spollim z Catanie, jenž ho údajně během střetnutí rasisticky urazil. To se ale nepotvrdilo a argentinský zadák nakonec vyvázl bez trestu.

Balotelli: Budu se snažit změnit některé postoje

Další skandály by však podle jeho slov přibývat neměly. "Ve srovnání s minulostí se mnoho věcí změní. Budu se snažit změnit některé postoje," řekl pro magazín Buone Notizie "Super Mario", jenž o odchodu z AC Milán vůbec neuvažuje. "Chci tu zůstat," ujistil talentovaný forvard s výbušnou povahou, jenž má s milánským klubem smlouvu do roku 2017.

Balotelli v rozhovoru mimo jiné pochválil i trenéry, s nimiž během své kariéry spolupracoval. "Každý měl jinou roli. Roberto Mancini byl jako otec, José Mourinho byl skvělý motivátor a Massimiliano Allegri je týmový kolega," přiznal Balotelli, který zamířil do AC Milán na začátku tohoto roku z Manchesteru City za 20 miliónů eur.

I vinou zdravotních problémů odehrál v probíhajícím ročníku Serie A jen devět utkání, v nichž čtyřikrát rozvlnil síť. Góly střílí i na evropské scéně. Skóroval v odvetě 4. předkola Ligy mistrů proti PSV Eindhoven, dva zásahy pak přidal v základní skupině H, v níž Milán před posledním šestým kolem drží druhou postupovou příčku za vedoucí Barcelonou.

Reklama

Související témata: