Hlavní obsah

AC Milán - Hellas Verona 1:0Seedorf začal trenérskou kariéru v Miláně těsnou výhrou

Aktualizováno

Bývalý hvězdný fotbalista Clarence Seedorf zahájil trenérskou kariéru výhrou. AC Milán pod jeho vedením zdolal ve 20. kole italské ligy Hellas Verona 1:0, když devět minut před koncem proměnil pokutový kop Mario Balotelli. Milán doma vyhrál teprve podruhé z posledních sedmi zápasů.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Mario Balotelli (vlevo) a jeho spoluhráči z AC Milán Riccardo Montolivo a Andrea Petagna se radují z výhry nad Hellasem Verona.

Článek

Seedorf v úterý ukončil hráčskou kariéru a ve čtvrtek oficiálně převzal Milán po Massimilianovi Allegrim, který byl v pondělí odvolán. Po desetiletém působení na San Siru si však Seedorf nepotřeboval zvykat a hned ukázal, že by mohl být pro AC správnou volbou.

Do hry poslal všechny ofenzivní hvězdy a Milán utkání dominoval. Trápil se však s koncovkou. V šancích domácí hráči buď mířili mimo, nebo je obětaví hosté dokázali zablokovat. Vysvobození přišlo devět minut před koncem, kdy Kaká vybojoval penaltu a Balotelli ji proměnil.

Fotbalisté Lazia Řím třemi góly v oslabení otočili duel na hřišti Udine a vyhráli 3:2. Domácí dvakrát vedli, ale Lazio dokázalo vždy srovnat, přestože od 54. minuty hrálo bez vyloučeného Onaziho. Vítězný gól dal v 90. minutě Hernanes.

Udine se momentálně trápí a z posledních devíti zápasů získalo pouhých sedm bodů. Tentokrát mělo velkou šanci posunout se v tabulce výše, než je aktuální 15. příčka. Po penaltě Di Nataleho vedlo, navíc hrálo téměř celý druhý poločas přesilovou hru.

Plašil je s Catanií stále na chvostu tabulky

Jenže nejprve hráči Udine darovali soupeři penaltu, Agyemang-Badu sice brzy vrátil domácím vedení, ale osm minut před koncem přišel další "dárek" pro hosty. Gólman Brkič vyboxoval míč přímo do Lazzariho, od kterého se balon odrazil do vlastní branky. Bylo srovnáno a Lazio nabídnutou šanci využilo, když mu v závěru Hernanes parádní ranou zařídil vítězství.

Podobný kousek jako Laziu se povedl v této sezoně italské ligy ještě Interu Milán, který v říjnu v oslabení skóroval třikrát proti Turínu a vybojoval remízu 3:3.

V oslabení se prosadila i Boloňa a vybojovala v nastavení remízu 2:2 s favorizovanou Neapolí. Ta tak sice bodovala posedmé za sebou, ale na třetím místě ztrácí na druhé AS Řím už čtyři body.

Neapol přitom v průběhu zápasu zásluhou gólu a asistence Higuaína otočila skóre a směřovala za výhrou, zvláště když byl šest minut před koncem vyloučen domácí Koné. Jenže v nastavení se prosadil podruhé v utkání Bianchi a zařídil dělbu bodů.

Ani další změna trenéra nepomohla Catanii, která doma prohrála 0:3 s Fiorentinou. Staronový trenér Roland Maran, který nahradil Luigiho De Caniu, tak zůstává s týmem na dně tabulky. Český reprezentant Jaroslav Plašil odehrál za Catanii celé utkání. Fiorentině zajistil výhru dvěma góly Matri, který Fialky posílil teprve v tomto týdnu na hostování z AC Milán.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Udine - Lazio Řím 2:3 (8. Di Natale z pen., 68. Agyemang-Badu - 62. Candreva z pen., 82. vlastní Lazzari, 90. Hernanes)
Bergamo - Cagliari 1:0 (68. Bonaventura)
Boloňa - Neapol 2:2 (37. a 90.+1 Bianchi - 62. Higuaín z pen., 80. Callejon)
Catania - Fiorentina 0:3 (28. a 41. Matri, 25. M. Fernandez)
Chievo - Parma 1:2 (15. Paloschi - 27. Cassano, 90.+4 Lucarelli)
FC Janov - Inter Milán 1:0 (83. Antonelli)
Sassuolo - FC Turín 0:2 (25. Immobile, 48. Brighi)
AC Milán - Hellas Verona 1:0 (81. Balotelli z pen.)

Reklama

Související témata: