Hlavní obsah

Seedorf po vítězném debutu: AC Milán měl odvahu, že mě najal

Milán

Nový kouč AC Milán Clarence Seedorf po vítězném nedělním debutu ocenil odvahu italského klubu angažovat ho bez předchozích trenérských zkušeností. Podle bývalého nizozemského reprezentanta, který teprve minulý týden ukončil hráčskou kariéru v brazilském Botafogu, je úvodní ligová výhra 1:0 nad Hellasem Verona pro všechny důležitou vzpruhou.

Foto: Stringer/italy, Reuters

Clarence Seedorf při své premiéře v roli kouče AC Milán

Článek

"Klub měl odvahu, když mě angažoval na pozici, kterou v minulosti vykonávali také Arrigo Sacchi a Fabio Capello," připomněl Seedorf dva slavné trenéry v milánské historii. "Cítil jsem, že jsem na tuto roli připraven, a dostal jsem úžasný dopis od (bývalého kouče) Louise van Gaala, jenž mi pomáhal s trenérským kurzem. Učím se rychle," doplnil sedmatřicetiletý bývalý záložník.

Svou premiérovou výhru Seedorf věnoval milánským fanouškům. "Jsem šťastný za mužstvo. Je tu hodně práce a díky tomuto vítězství je jednodušší," konstatoval nástupce odvolaného trenéra Massimiliana Allegriho, který AC převzal teprve minulý čtvrtek.

Znovu objevit radost ze hry

Dres "Rossoneri" oblékal deset let, dvakrát s ním vyhrál ligový titul a dvakrát Ligu mistrů. Nyní chce Milánu pomoci z nelichotivého jedenáctého místa tabulky. "Dohromady tvoříme kruh a všichni jsme zodpovědní za výsledky. Po každém zápase, ať je to výhra, nebo prohra, si tak můžeme bez obav vzájemně pohlédnout do očí," upozornil Seedorf.

"Teď se chceme zaměřit na to, abychom znovu objevili radost ze hry. Chceme trénovat s míčem, aby s ním hráči byli propojeni," dodal bývalý hráč Ajaxu Amsterodam, Sampdorie Janov, Realu Madrid nebo Interu Milán.

Nedělní duel 20. kola Serie A s Hellasem rozhodl až v 81. minutě z penalty útočník Mario Balotelli. "Tohle vítězství zařídila nakonec penalta, ale myslím, že to byl zasloužený triumf vzhledem k našemu výkonu v 90 minutách," prohlásil Seedorf, jenž pochválil i kontroverzního střelce Balotelliho. "Je to hodný chlapec a velký talent Milána i italské reprezentace. Doufám, že mu dokážu pomoci zlepšit se. Už ukázal velkou ochotu podílet se na této změně," dodal rodák ze Surinamu.

Reklama

Související témata: