Hlavní obsah

Hellas Verona - AS Řím 1:3AS Řím si pojistil druhé místo, AC Milán vybojoval výhru v závěru

Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím vyhráli v 21. kole italské ligy 3:1 na hřišti Hellasu Verona. Na druhém místě tabulky se přiblížili vedoucímu Juventusu na šest bodů a na stejný rozdíl se odpoutali od třetí Neapole. AC Milán vybojoval vítězství 2:1 nad Cagliari dvěma góly v závěrečných minutách.

Článek

Hráči AS se dostali na hřišti nováčka do vedení v nastavení první půle, kdy Gervinhovu akci zužitkoval Adem Ljajič. Jenže hned čtyři minuty po změně stran vyrovnal umístěnou střelou z hranice pokutového území islandský záložník Emil Hallfredsson.

Římanům zajistil tři body další akcí Gervinho, který si po rohovém kopu kličkou posunul míč doprostřed hřiště a poslal jej k tyči. V závěru zvýšil z penalty Francesco Totti. AS si v součtu se zápasy Italského poháru připsal pátou výhru za sebou.

AC Milán po odvolání Massimiliana Allegriho začal pod novým trenérem Clarencem Seedorfem výhrou nad Hellasem Verona 1:0, ve středu ale vypadl z domácího poháru s Udine (1:2) a dnes se proti Cagliari zdálo, že se bude dál trápit.

Jeho sardinský soupeř totiž v 28. minutě využil chyby brankáře Marca Amelii, jehož výkop zachytil Mauricio Pinilla a poslal míč za obranu skórujícímu Marcu Sauovi. Cagliari pak pečlivě bránilo, až v 87. minutě potrestal ruku Matíase Cabrery z přímého kopu Mario Balotelli a tři body vzápětí AC zajistil Giampaolo Pazzini.

Inter remizoval bez branek

Gólu se naopak nedočkal Inter, který proti Catanii dosáhl pouze na bezbrankovou remízu. Jen na lavičce strávil celé utkání záložník soupeře Jaroslav Plašil, jehož týmu se i přes zisk bodu vzdálila předposlední příčka, protože Livorno si poradilo 3:1 se Sassuolem.

Fiorentině doma k vítězství nad Janovem nestačil ani hattrick Alberta Aquilaniho. Italský záložník napřed dvakrát srovnal náskok soupeře a poté dostal "Violu" do vedení 3:2, na konečných 3:3 ale vyrovnal Sebastian De Maio třináct minut před koncem.

Fiorentina nezužitkovala sobotní remízu třetí Neapole, na kterou i po dnešku na čtvrtém místě ztrácí tři body.

Parma zdolala Udine 1:0 a díky čtvrté výhře za sebou se na sedmém místě přiblížila na jediný bod pohárovým příčkám.

Italská fotbalová liga - 21. kolo
Hellas Verona - AS Řím 1:3 (49. Hallfredsson - 45.+1 Ljajič, 60. Gervinho, 82. Totti z pen.)
Cagliari - AC Milán 1:2 (28. Sau - 87. Balotelli, 89. Pazzini)
FC Turín - Bergamo 1:0 (59. Cerci z pen.)
Inter Milán - Catania 0:0
Livorno - Sassuolo 3:1 (4. Greco, 11. Paulinho, 26. Benassi - 28. Berardi z pen.)
Parma - Udine 1:0 (35. Amauri)
Sampdoria Janov - Boloňa 1:1 (61. Gabbiadini - 90. Diamanti z pen.)
Fiorentina - FC Janov 3:3 (32. z pen., 42. a 57. Aquilani - 27. Gilardino z pen., 34. Antonini, 77. De Maio)

Reklama

Související témata: