Hlavní obsah

Liberec se dohodl s Kolouškem

Josef PešoutNovinky

Na tuzemskou fotbalovou scénu se po půl roce vrací záložník Václav Koloušek, který bude v jarní sezóně znovu hájit barvy Slovanu Liberec. Šestadvacetiletý ofenzivní středopolař, největší hvězda minulého ročníku ligy, se dohodl s mistrovským klubem na tříapůlleté smlouvě.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Václav Koloušek je zpátky ve Slovanu Liberec.

Článek

Koloušek se netajil zájmem hrát za Liberec už několik měsíců. Ke shodě na podmínkách, za nichž se stane hráčem Slovanu, však došlo až po několikadenním jednání s vedením úřadujícího mistra.

Hledal se optimální kontrakt

"Uzavření přestupu jsme nechtěli záměrně protahovat, ale dlouhodobý kontrakt musí sedět ve všech detailech. Dolaďovali jsme především technické náležitosti," řekl hráčův manažer Pavel Zíka a dodal: "Václav je výjimečný hráč, proto si obě strany daly na smlouvě záležet tak, aby bylo všechno perfektní a na profesionální úrovni. Hned po podpisu kontraktu následoval v Liberci menší slavnostní akt, který jen završil pracovní snažení."

"Jsme rádi, že dohadování už máme za sebou. Věřil jsem, že i přes několikadenní časový skluz při finálním jednání s Kolouškem a jeho manažerem to pro nás dobře dopadne," oddechl si Zbyněk Štiller, předseda představenstva libereckého klubu.

K dohodě s Italy dojde za pár dnů

K definitivnímu příchodu hráče do Liberce zbývá ještě stvrzení přestupové smlouvy mezi Slovanem a italskou Salernitanou. "Na finančních podmínkách jsme domluveni a do Itálie poletíme v nejbližších dnech," uvedl Štiller. Odstupné se pohybuje kolem patnácti miliónů korun.

Koloušek dobírá antibiotika a do přípravy Slovanu by se měl zapojit v průběhu příštího týdne.

Do Salernitany odešel v roce 1997 z Dukly Praha, v kádru se ale příliš neprosadil a italský klub jej posílal z hostování na hostování. Půl roku hrál i v pražské Spartě, ale ani tam neměl na růžích ustláno.

Jeho hvězda začala zářit až při angažmá ve Slovanu Liberec, kde se stal spolu se Štajnerem tahounem týmu. Měl velkou zásluhu na postupu Severočechů do čtvrtfinále loňského ročníku Poháru UEFA a výrazně se podílel i na zisku historicky prvního titulu mistra ligy.

Spory s trenérem Zemanem

Poté, co vyrostl v hráče velkého formátu, chtěl z druholigového italského klubu odejít, nejlépe právě do Liberce. Finanční požadavky Salernitany však byly pro severočeský klub nepřijatelné. Zájem o šikovného záložníka s přesnou muškou projevil i bruselský Anderlecht, který nabízel Italům 2,5 miliónu eur, ale z námluv sešlo.

Na podzim loňského roku vyvrcholily Kolouškovy spory s trenérem českého původu Zdeňkem Zemanem, který jej původně do Itálie doporučil. Hráč si s trenérem od začátku příliš do oka nepadl a v listopadu byl dokonce vyřazen z kádru. Od té doby byl Kolouškovým jediným cílem přestup.

Reklama