Hlavní obsah

Inter Milán získal z Olomouce talentovaného záložníka Smékala

Praha

Šestnáctiletý záložník Dominik Smékal je dalším českým fotbalistou, který se pokusí svůj talent rozvíjet v předním zahraničním klubu. Odchovanec Baníku Ostrava a Sigmy Olomouc se v lednu domluvil na tříleté smlouvě ve slavném Interu Milán.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Interu Milán Walter Mazzari

Článek

"Dominik se rozhodl po zvážení s námi spojit své kroky s jedním z největších světových klubů. Nejde rozhodně o nahodilý krok Interu - transfer je vyústěním sledování a několika stáží," řekl hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Šestnáctiletý Smékal na podzim zaznamenal první dva starty za národní tým do 16 let. Nyní se rozhodl vydat podobnou cestou jako například současný stoper Jablonce Marek Kysela, který rovněž prošel juniorkou Interu.

Momentálně je například v juniorce Juventusu Turín Roman Macek, za mládežnické týmy Ajaxu Amsterodam zase hraje Václav Černý. "Dominik věří, že se může v novém působišti jeho kariéra rozvíjet správným směrem a navázat tak například na prokazatelný pokrok, který má za sebou Roman Macek v Juventusu," dodal Kolář.

Smékal již v tomto týdnu nastoupil poprvé v dresu šestnáctky Interu Milán v zápase proti FC Enotria. Při vítězství svého klubu 3:0 strávil na trávníku 70 minut.

Reklama