Hlavní obsah

Juventus - Inter 3:1Suverénní Juventus přejel i Inter Milán, ligu vede o devět bodů

Aktualizováno

Obhájce titulu Juventus ve šlágru italské Serie A porazil své odvěké rivaly z Interu Milán 3:1 a vede tabulku o devět bodů před AS Řím. Jeho nedělní zápas s Parmou byl přerušen kvůli hustému dešti.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Obránce Juventusu Giorgio Chiellini slaví svůj gól v duelu s Interem Milán.

Článek

Lídr Serie A udělal další krok k zisku třetího titulu po sobě. Šéf jeho zálohy Andrea Pirlo nejdříve naservíroval parádní centr na hlavu švýcarského obránce Stéphana Lichtsteinera, zbylé góly připravil pro své spoluhráče Paul Pogba. Inter nevyhrál už pět zápasů, navíc se v tomto období dočkal pouhých dvou gólů. Ten nedělní vstřelil, až když bylo rozhodnuto.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Neapol prohrála na hřišti Bergama a poprvé od listopadu našla přemožitele. Přesto zůstala na třetím místě tabulky se ztrátou šesti bodů na druhý AS Řím. Utkání rozhodl dvaatřicetiletý útočník Bergama Germán Denis dvěma góly v druhém poločase. Na kontě má po 22. kole devět branek. V 70. minutě upravil na konečných 3:0 další Argentinec Maximiliano Morález. Neapol nebodovala poprvé od listopadového duelu s Parmou.

Hellas Verona vyhrál v souboji nováčků nad Sassuolem 2:1. Duelu už z hlediště přihlížel český útočník Michael Rabušic, jehož přestup z Liberce do Verony má být zpečetěn v pondělí.

Nejprve si v 50. minutě vstřelil vlastní gól obránce domácího Sassuola Thomas Manfredini, v 86. minutě pak vsítil rozhodující branku Luca Toni pohledným lobem. Byla to jeho desátá trefa v sezóně. V nastavení dokázal snížit střídající útočník Sassuola Antonio Floro Flores. Verona ukončila sérii tří porážek a nadále si udržuje pohárové naděje. V tabulce přeskočila Inter Milán a je na pátém místě.

Divoká přestřelka se odehrála v duelu Catanie s nováčkem z Livorna. Všech šest branek padlo v druhém poločase, Catanii se třikrát podařilo dorovnat jednogólové manko a týmy si rozdělily body po remíze 3:3. Oba celky nicméně i po 22. kole zůstávají na sestupových příčkách. Český reprezentant Jaroslav Plašil zůstal podruhé za sebou jen mezi náhradníky Catanie.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
Sassuolo - Hellas Verona 1:2 (90.+2 Flores - 50. vlastní Manfredini, 87. Toni)
Chievo - Lazio Řím 0:2 (6. Candreva, 71. Keita)
Catania - Livorno 3:3 (61. Bergessio, 75. Barrientos, 88. Almirón - 51. a 77. Emeghara, 72. Paulinho z pen.)
Bergamo - Neapol 3:0 (47. a 65. Denis, 70. Moralez)
AS Řím - Parma přerušeno v 8. minutě kvůli hustým srážkám
Juventus Turín - Inter Milán 3:1 (16. Lichtsteiner, 47. Chiellini, 56. Vidal - 72. Rolando)

Reklama

Související témata: