Hlavní obsah

Jsem jako Luca Toni. Klidně mi říkejte Rambo, požádal Rabušic při představování ve Veroně

Verona/Praha

Nemá vůbec jistotu, zda v nedělním šlágru italské Serie A nastoupí, ale natěšený je až hrůza. Aby ne, když nový klub exlibereckého útočníka Michaela Rabušice Hellas Verona hostí vedoucí celek tabulky Juventus Turín. Otázkou pochopitelně zůstává, zda se podaří dořešit všechny nezbytné formality související s Rabušicovým bleskovým transferem, ale kdyby Rambo do zápasu zasáhl, žádný respekt před hráči Staré dámy mít nebude. Skutečně Rambo, protože o tuto přezdívku si při oficiálním představení ve Veroně sám řekl. „Klidně mně tak můžete říkat. Alespoň si to jméno lépe zapamatujete,“ přitakával Rabušic italským žurnalistům.

Foto: Sport.cz

Exliberecký Michael Rabušic bude ve Veroně nosit dres 19.

Článek
Fotogalerie

V novém působišti jste si vybral dres s číslem devatenáct, který v Hellasu nosil před přestupem do Neapole Brazilec Jorginho. To byl záměr?

Vůbec nevím, že už ho tady někdo měl. Já dres s devatenáctkou dostal, když jsem přišel do Liberce. Odehrál jsem v něm dvě sezóny, získal v něm mistrovský titul, zažil postupy v Evropské lize. Proto teď doufám, že s devatenáctkou na zádech budu mít stejné úspěchy i v Hellasu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Doma vám prý říkali Rambo. Přinesl jste si tuto přezdívku i do Itálie?

Klidně mně tak můžete říkat. Lépe si to jméno zapamatujete.

Zkuste se fanouškům blíže představit. Jaký jste vlastně fotbalista?

Útočník, silový hráč, něco jako Luca Toni. Doufám, že ukážu, že góly jsem uměl dávat nejen v Liberci, ale že je budu střílet i tady.

Luca Toni je fotbalovou legendou, která prošla Fiorentinou, Bayernem, ale třeba i AS Řím či Juventusem. Co na něm obdivujete?

Je to útočník nejvyšší extratřídy, od něhož se budu mít co učit. Už v předchozím ligovém zápase se Sassuolem, který rozhodl vítězným gólem, jsem ho sledoval.

Znamená to, že byl a je vaším vzorem?

Nemám fotbalistu, který by byl mým vzorem. Od každého se snažím něco pochytit.

Mohlo by se stát, že už v neděli nastoupíte v domácím zápase proti Juventusu.

Byla by to hezká premiéra v Serii A. Proti některým hráčům Juve už jsem ostatně hrál v dresu české reprezentace.

Zdá se, že respektem rozhodně netrpíte...

Neobávám se nikoho a ničeho, protože všichni fotbalisté jsou jen lidé. Nějaké zkušenosti už jsem navíc nabral v Liberci, s nímž jsem sehrál řadu těžkých zápasů, stejně jako v reprezentaci. S Libercem jsme hráli předkolo Evropské ligy proti Udine, takže vím, jaké to je utkat se s italskými týmy, za národní tým se nasbíral také starty. I třeba právě proti Itálii.

S čím jste tedy přišel do Verony?

Italská liga je snem každého fotbalista u nás doma, takže když se mně Hellas ozval, ani vteřinu jsem neváhal. Klub má obrovskou historii a spoustu fanoušků, takže jsem rád, že tady mohu být. A doufám, že v Hellasu něco předvedu a nějaký zápis zanechám. Mám se sice pořád co učit, ale umím toho už dost, jinak by mě Hellas nekupoval.

A váš cíl?

Jde mně v první řadě o úspěch týmu, o což by podle mého mělo jít každému, neboť všichni v něm mají nějakou úlohu a práci. Má práce je dávat góly, čímž pomohu týmu.

Co jste vůbec věděl o Veroně, než jste do Hellasu přestoupil?

Ze školy jsem znal Romea a Julii, ale o klubu jsem si toho moc zjistit nestačil, protože transfer se zrodil během pár hodin. Věděl jsem jen, že je nováčkem ligy a že má dlouhou historii. Teď jsem ale moc příjemně překvapen... Péčí, kterou jsem zahrnován, organizací, která tady perfektně funguje. Je to obrovský skok z české do italské ligy.

Reklama

Související témata: