Hlavní obsah

Juniorovi Lazia má být 41 let, římský klub to popírá a hrozí žalobou

Řím

Sedmnáctiletý kamerunský fotbalista Lazia Joseph Minala byl nařčen z toho, že uvádí falešný věk a ve skutečnosti už je mu jednačtyřicet. Římský klub to razantně popřel a hrozí žalobou všem, kteří budou stáří záložníka juniorského týmu zpochybňovat.

Foto: Sport.cz

Sedmnáctiletý fotbalista Joseph Minala.

Článek

Minala se ke svému opravdovému věku měl přiznat v rozhovoru na senegalském webu senego.net, což ale striktně odmítl. "Jsou to nepravdivá prohlášení. Byla mi připsána lidmi, které vůbec neznám," uvedl Kamerunec v prohlášení na internetových stránkách Lazia. Podle devátého celku Serie A je Minalův rodný list naprosto legitimní a v případě dalších pomluv se hodlá bránit soudní cestou.

Také italský novinář Max Evangelista, jenž se věnuje juniorce Lazia, považuje za nemožné, aby byl Kamerunec tak starý. "Když jste obklopeni hráči, kteří okolo vás běhají jako čerti, tak je velmi těžké, aby vám bylo jednačtyřicet. On sám je hodně rychlý," citoval Evangelistu web BBC Sport. "Na jeho tváří jsou vidět stopy minulého života, který nebyl šťastný. Několik let strávil v sirotčinci v Kamerunu, pak tu musel být sám. Je to kontroverzní příběh jen proto, že nevypadá jako běžný sedmnáctiletý chlapec," dodal novinář.

Několik afrických fotbalistů už bylo v minulosti nařčeno, že kvůli svému angažmá uvádějí výrazně nižší věk. Lhát o svém opravdovém datu narození měli například kamerunská hvězda devadesátých let Roger Milla nebo Nigerijci Taribo West, Nwankwo Kanu a Yakubu Aiyegbeni.

Reklama

Související témata: