Hlavní obsah

Rabušic definitivně patří Veroně, přestup z Liberce byl potvrzen

Praha

Přestup fotbalového reprezentanta Michaela Rabušice z Liberce do Hellasu Verona byl po 14 dnech definitivně zpečetěn. Čtyřiadvacetiletý útočník podepsal v Itálii smlouvu na 3,5 roku. Informuje o tom na svém facebooku agentura Sport Invest Group, jež hráče zastupuje.

Foto: Sport.cz

Exliberecký Michal Rabušic bude ve Veroně nosit dres 19.

Článek

Rabušic přestoupil do Verony poslední lednový den jen pět minut před koncem oficiálního přestupního období. Zatímco Liberec stihl transfer zaregistrovat, italskému klubu se to kvůli technickým problémům nepovedlo. Případem se musela zabývat FIFA a po dvou týdnech rozhodla, že Rabušicův přestup je platný a zaregistrovala ho.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Rabušic kvůli průtahům přišel o utkání s Juventusem, v pondělí by však již měl být v nominaci na duel s druhým turínským klubem FC. Bývalý útočník Liberce, Brna či Jihlavy už dva týdny ve Veroně trénuje s novými spoluhráči, mezi kterými je i bývalý nejlepší střelec Evropy Luca Toni.

"Už jsem poznal, jak skvělý je to hráč. Mám se od něj hodně co učit. Jsme podobné typy, siloví útočníci," řekl Rabušic na představovací tiskové konferenci.

Italský klub na něj zatím dělá jen pozitivní dojmy. "Byl jsem překvapen tím, jak to tady funguje. Z české ligy je to pro mě velký skok. Italská liga je sen každého českého fotbalisty, proto jsem ani chvilku neváhal a moc jsem si přál, aby ten přestup vyšel," dodal reprezentační útočník.

Nastupovat bude s číslem 19. "Vybral jsem si ho, protože jsem ho měl i v Liberci, kde mi přineslo štěstí a měl jsem s ním úspěchy jako český titul. Věřím, že mi přinese štěstí i ve Veroně," prohlásil Rabušic.

Reklama