Hlavní obsah

Juventus - Fiorentina 1:0Juventus porazil Fiorentinu. Neapol ve šlágru vyhrála nad AS Řím

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín porazili ve 27. kole italské ligy Fiorentinu 1:0 a navýšili počet ligových zápasů v řadě bez porážky na devatenáct. Ve šlágru kola vyhrála Neapol 1:0 nad AS Řím a na třetím místě na něj ztrácí už jen tři body. Inter Milán doma porazil FC Turín také 1:0 a zůstává pátý.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Záložník Juventusu Kwadwo Asamoah (třetí zprava) slaví se spoluhráči Carlosem Tévezem (zcela vlevo), Claudiem Marchisiem (druhý zleva), Paulem Pogbou a Arturem Vidalem (zcela vpravo) gól v síti Fiorentiny.

Článek

Juventus má po nedělním zápase v čele tabulky náskok už 14 bodů před AS Řím, to má však zápas k dobru. Jedinou branku Fiorentině vstřelil ve 42. minutě po individuální akci ghanský záložník Kwadwo Asamoah a zaznamenal tak druhou trefu v sezóně.

Fiorentina i přes tlak v druhém poločase nedokázala vyrovnat, největší šanci měl v 80. minutě Brazilec Ryder, jenž hlavou trefil břevno. Hosté počtvrté za sebou nezískali tři body, zůstávají však na čtvrtém místě. Oba týmy se znovu utkají již ve čtvrtek v prvním osmifinálovém zápase Evropské ligy.

Neapol před měsícem vyřadila AS Řím z Italského poháru, když mu v semifinálovém dvojutkání nastřílela pět branek, tentokrát ale na nejlepší ligovou defenzivu dlouho nemohla vyzrát. Až v 81. minutě se trefil hlavou José Callejón, jehož pokus zapadl od břevna do sítě. AS v lize prohrál teprve podruhé v sezóně.

Rabušic si nezahrál

Inter Milán porazil FC Turín 1:0 zásluhou gólu Rodriga Palacia, jenž hlavou překonal brankáře Padelliho. Pro Palacia to byla již dvanáctá trefa v sezóně.

Parma prodloužila sérii bez prohry na 15 zápasů, v souboji o šesté místo si na domácím hřišti poradila s Hellasem Verona. První branku utkání vstřelil ve 20. minutě Francouz Jonathan Biabiany po špatné domluvě brankáře Rafaela s jedním z obránců. V nastavení druhého poločasu upravil na konečných 2:0 střídající záložník Ezequiel Schelotto. Český útočník Michael Rabušic do zápasu v dresu Verony nenastoupil.

Jen před dvěma tisícovkami diváků prohloubilo svou krizi Lazio, které prohrálo 0:1 s Bergamem. Příznivci římského celku uposlechli výzvu, aby na protest proti klubovému šéfovi Claudiu Lotitovi na utkání nešli; na tribunách zato byly transparenty s nápisy "Buď on, nebo my" či "Lazio je naše".

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
Neapol - AS Řím 1:0 (81. Callejón)
Juventus Turín - Fiorentina 1:0 (42. Asamoah)
Boloňa - Sassuolo 0:0
Chievo - FC Janov 2:1 (5. a 90.+3 Paloschi oba z pen. - 88. Gilardino)
Inter Milán - FC Turín 1:0 (30. Palacio)
Lazio Řím - Bergamo 0:1 (60. Moralez)
Parma - Hellas Verona 2:0 (20. Biabiany, 90.+2 Schelotto)
Sampdoria Janov - Livorno 4:2 (49. Krstičič, 53. vlastní Ceccherini, 68. Okaka, 75. Gabbiadini - 19. a 27. Ibrahima)

Reklama

Související témata: