Hlavní obsah

Neapol - Fiorentina 0:1Neapol i Inter prohráli, Juventus znovu nezaváhal

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole prohráli v nedělním duelu italské ligy s Fiorentinou 0:1. Zůstávají však nadále na třetím místě, které zajišťuje účast v kvalifikaci Ligy mistrů, a před svým dnešním soupeřem mají k dobru sedm bodů. Juventus zvítězil na hřišti Catanie 1:0 a pošesté v řadě si připsal tři body. Inter Milán nenavázal na předchozí dvě ligové výhry a s Bergamem i přes jasnou střeleckou převahu prohrál 1:2, Sampdoria Janov rozstřílela na svém stadionu Hellas Verona 5:0.

Článek

Třetí tým Serie A z Neapole po sérii šesti ligových zápasů bez porážky nestačil na domácím hřišti na čtvrtou Fiorentinu, jež z předchozích pěti utkání získala pouhé čtyři body.

Domácí hráli v prvním poločase aktivněji, častěji se dostávali do šancí, ale žádnou z nich nedokázali proměnit. V 37. minutě navíc dostal červenou kartu alžírský obránce Favzí Ghúlam a Neapol zápas dohrávala v deseti.

V druhé půli naopak převzala otěže Fiorentina a svůj tlak vyšperkovala jedinou trefou utkání, kterou si připsal v 87. minutě Španěl Joaquín. Hosté pak předvedli ještě několik slibných šancí, stav se ale již nezměnil.

Plašil naskočil v závěru

Juventus potvrdil svou formu i v Catanii. V 59. minutě se pošestnácté v sezóně trefil po přihrávce Pabla Osvalda Carlos Tévez, byla to přitom první střela na bránu v utkání. V 67. minutě byl vyloučen domácí útočník Gonzalo Bergessio, Juventus už však další gól nepřidal a po výhře 1:0 vede ligu znovu o 14 bodů před AS Řím. Český záložník Jaroslav Plašil zasáhl do zápasu v dresu Catanie od 82. minuty.

První gól utkání mezi Interem Milán a Bergamem vstřelil v 35. minutě záložník hostů Giacomo Bonaventura. Několik desítek vteřin poté dokázal vyrovnat po Guarínově přihrávce Mauro Icardi.

V druhém poločase Inter přestřílel Bergamo poměrem 14:3, většina pokusů však byla nepřesná. Hosté naopak jednu ze tří střel využili, v 90. minutě se prosadil znovu Bonaventura a rozhodl o výhře svého týmu 2:1.

Bergamo tak počtvrté v řadě v lize zvítězilo. Inter i přes prohru zůstal na pátém místě. Šestá Parma má ale zápas k dobru a za Interem je pouze o skóre.

Sampdoria Janov uštědřila Hellasu Verona debakl 5:0. Dvakrát se trefil Roberto Soriano, po jednom gólu přidali Sansone, Renan a Palombo. Verona tak nedokázala již ve čtvrtém utkání v řadě vstřelit branku.

Italská fotbalová liga - 29. kolo
Parma - FC Janov 1:1 (31. Schelotto - 21. Cofie)
Boloňa - Cagliari 1:0 (77. Christodulopulos z pen.)
Inter Milán - Bergamo 1:2 (36. Icardi - 35. a 90. Bonaventura)
Sampdoria Janov - Hellas Verona 5:0 (38. a 48. Soriano, 4. Sansone, 23. Renan, 59. Palombo)
Udine - Sassuolo 1:0 (26. Di Natale)
Neapol - Fiorentina 0:1 (87. Joaquín)
Catania - Juventus Turín 0:1 (59. Tévez)
Lazio Řím - AC Milán 1:1 (61. González - 43. vlastní Konko)

Reklama

Související témata: