Hlavní obsah

Cagliari - AS Řím 1:3AS Řím si poradil s Cagliari a přiblížil se prvnímu Juventusu

Řím

Fotbalisté AS Řím vyhráli ve 32. kole italské ligy na hřišti Cagliari 3:1 a na druhé příčce tabulky se přiblížili prvnímu Juventusu na pět bodů. Obhájce titulu ovšem čeká v pondělí domácí duel s Livornem. Neapol neskórovala v Parmě a po porážce 0:1 ztrácí na třetí příčce na AS dvanáct bodů.

Foto: Daniela Santoni, ČTK/AP

Mattia Destro (vpravo) a Gervinho z AS Řím se radují z gólu proti Cagliari.

Článek

Výhru AS zařídil hattrickem Mattia Destro. Třiadvacetiletý útočník nejprve ve 32. minutě zblízka zužitkoval pas Gervinha, po přestávce úspěšně zakončil samostatný únik a hattrick uzavřel po přízemním centru Alessandra Florenziho v 73. minutě.

AS díky prohře Juventusu z posledního kola i úspěchu ve své středeční dohrávce s Parmou (4:2) dnes stáhl zdánlivě nedostižný náskok "Staré dámy" ze čtrnácti na pět bodů. Juventus bude nicméně v pondělním duelu s osmnáctým Livornem jasným favoritem. Na svém stadionu zatím v patnácti zápasech neztratil bod a má skóre 40:9.

Neapol nenavázala na triumf nad Juventusem a i podruhé v sezoně nestačila na Parmu po výsledku 0:1. Utkání rozhodl vydařeným volejem z hranice pokutového území záložník Marco Parolo a svému týmu zajistil první vítězství po třech prohrách za sebou a čtyřech bodových ztrátách.

Lazio zvýšilo své šance na postup do Evropské ligy díky vítězství 2:0 nad Samdorií Janov. Římskému celku nezabránilo v tříbodovém zisku ani vyloučení Lucase Biglii z 57. minuty, naopak k vedoucí brance Antonia Candrevy přidal druhou trefu Senad Lulič. Lazio je sedmé o dva body za Parmou a další dva za pátým Interem.

Catania se záložníkem Jaroslavem Plašilem byla blízko ukončení sedmizápasové série bez výhry, nakonec ale nezískala ani bod. O vedení nad FC Turín, které sicilskému týmu získal ve druhé minutě Gonzalo Bergessio, ji připravil jedenáct minut před koncem Alexander Farnerud. Vzápětí se trefil Ciro Immobile a zařídil turínskému celku vítězství 2:1.

Catanii se vzdálilo už na čtyři body předposlední Sassuolo, které v souběžně hraném duelu zvítězilo 2:0 na hřišti Atalanty Bergamo.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:
Lazio Řím - Sampdoria Janov 2:0 (42. Candreva, 73. Lulič)
Bergamo - Sassuolo 0:2 (33. a 71. Sansone)
Cagliari - AS Řím 1:3 (89. Pinilla z pen. - 32., 56. a 73. Destro)
Catania - FC Turín 1:2 (2. Bergessio - 79. Farnerud, 83. Immobile)
Fiorentina - Udine 2:1 (25. Cuadrado, 72. Gonzalo Rodríguez z pen. - 82. Fernandes)
Parma - Neapol 1:0 (55. Parolo)

Reklama

Související témata: