Hlavní obsah

Fotbalisté Catanie potřetí v sezóně vyměnili trenéra

Od fotbalistů Catanie, mezi které patří i český záložník Jaroslav Plašil, byl podruhé v sezóně odvolán trenér Rolando Maran. Vedení posledního celku italské ligy došla trpělivost po nedělní prohře 1:2 s FC Turín, po které klub dělí od záchrany sedm bodů. Na lavičce padesátiletého kouče nahradil Maurizio Pellegrino.

Foto: Carmelo Imbesi, ČTK/AP

Záložník Jaroslav Plašil (vlevo) v souboji s turínským Omarem El Kaddourim zažívá v klubu další trenérskou změnu.

Článek

K výměně trenéra sáhlo také Cagliari, kde Diega Lópeze nahradil Ivo Pulga. Také v jeho případě šlo o návrat: klub už vedl jako hlavní kouč v minulé sezóně a do února v něm působil jako asistent.

Maran v minulé sezóně dovedl Catanii k osmé příčce, nejlepšímu umístění v Serii A v historii klubu, v říjnu byl ale kvůli špatným výsledkům odvolán. Nahradil ho Luigi De Canio, který však vydržel jen třináct zápasů, a v polovině ledna se Maran k týmu vrátil.

Pellegrino už Catanii vedl ve třetí lize a v současnosti v klubu působil jako trenér mládeže. Jeho přesun k áčku a Pulgův návrat do Cagliari se během několika hodin postaraly o třináctou a čtrnáctou trenérskou změnu v tomto ročníku Serie A.

Reklama

Související témata: