Hlavní obsah

Stará dáma jen kvete! Juventus chce po hattricku urvat rekord, triumf si vychutnává i Nedvěd

Robert NeumannPrávo

Co nedokázal Juventus v érách Platiniho, Zidaneho nebo Nedvěda, se povedlo současné partě trenéra Antonia Conteho. Dobyla mistrovský hattrick, třetí triumf v řadě v italské fotbalové lize jí s předstihem zajistila nedělní porážka AS Řím v Catanii. Pondělní duel s Bergamem, který Juventus vyhrál 1:0, už se nesl v atmosféře bujarých oslav s fanoušky.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Radost fotbalistů Juventusu.

Článek

Hráči Juventusu slaví titul

„Vyhrát Serii A třikrát po sobě je neskutečný úspěch, jsem hrdý na celý tým, který píše historii Juventusu," pravil šéf klubu Andrea Agnelli. „Vychutnávám si to víc než jako hráč, vím, kolik za tím stojí práce," uvedl člen vedení Juventusu Pavel Nedvěd pro Radiožurnál.

Po pádu AS Řím na Sicílii zůstala mezi rivaly nedostižná osmibodová propast. Po pondělní dohrávce má Stará dáma na kontě 96 bodů a pouze jeden ji dělí od vyrovnání rekordního zisku Interu Milán z ročníku 2006/ 2007.

„Už teď byla sezóna naprosto fantastická, máme ale před sebou další velký cíl. Chceme překonat co nejvíc rekordů, proto bychom rádi získali sto bodů a zapsali se do historie," prohlásil obránce Giorgio Chiellini.

Největší opory v kádru staronového italského mistra:
Gianluigi Buffon, brankář
Absolutní jistota, v klíčových chvílích vytáhl skvělé zákroky. Reprezentační jednička je i v šestatřiceti letech vynikající.
Andrea Pirlo, záložník
Mozek týmu, přezdívaný l’Architetto (Architekt). Vymýšlí šance, překvapivé pasy, výtečně zahrává standardní situace.
Carlos Tévez, útočník
Argentinec hraje v této sezóně Serii A v obrovské pohodě a je nejlepším střelcem mužstva.

Mistrovský hattrick Juventus dobyl po 79 letech (v období 1931-1935 vyhrál Serii A pětkrát v řadě). Nynější scudetto má oficiálně pořadové číslo 30, v kronice Staré dámy je však napsáno 32, neboť klub neuznává dvě odebrané trofeje za korupci (2005, 2006).

Pod úspěchy posledních let je podepsán trenér Antonio Conte, legenda klubu. Na další titul ale dost možná nezaútočí, média na Apeninském poloostrově spekulují, že by mohl Turín opustit, údajně jej láká movité Monaco. Nejvýše na seznamu jeho potenciálních nástupců je prý Luciano Spalletti, který byl v průběhu sezóny odejit ze Zenitu Petrohrad.

Změny asi nastanou i v kádru, evropské kluby se perou o jednadvacetiletého záložníka Paula Pogbu. Například Paris St. Germain je za něj ochoten zaplatit 70 miliónů eur (téměř dvě miliardy korun), Real Madrid zase nabízí trojnásobnou hráčskou kompenzaci ve složení Fabio Coentrao, Alvaro Morata a Angel di María.

Podaří se Juventusu v letošním ročníku italské ligy docílit stobodové hranice?
Ano
93,9 %
Ne
6,1 %
Celkem hlasovalo 3927 čtenářů.

Reklama

Související témata: