Hlavní obsah

Inter - Lazio Řím 4:1Inter Milán otočil zápas italské ligy proti Laziu

Fotbalisté Interu Milán otočili zápas 37. kola italské ligy proti Laziu Řím a zvítězili 4:1. Na pátém místě tak mají před nedělními zápasy pětibodový náskok.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Útočník Interu Milán Rodrigo Palacio slaví gól proti Laziu Řím.

Článek

Do zápasu vstoupili lépe hosté a již v druhé minutě vedli zásluhou sedmatřicetiletého obránce Giuseppeho Biavy, kterému hlavou v pokutovém území přihrál Lorik Cana. O pět minut později se ale povedlo vyrovnat nejlepšímu střelci Interu Rodrigu Palaciovi, jenž lehce tečoval míč, který propadl do pokutového území Lazia.

Další větší šanci měli hosté ve 24. minutě, kdy Balde Keita proběhl obranou a vystřelil doprostřed brány, brankář Samir Handanovič byl ale pozorný. O deset minut později ale vstřelili druhý gól Nerazzurri, Mauro Icardi využil pěkný Kovačičův pas za obranu a trefil se podeváté v sezóně. Na 3:1 zvýšil o tři minuty později Palacio, který se jako první dostal v pokutovém území k tečovanému centru Yuta Nagatoma.

Do první vážnější šance se v druhém poločase dostal Biava, Handanovič ale proti jeho hlavičce stihl zasáhnout, stejně jako proti dalším několika pokusům týmu z hlavního města. I přes tlak hostů zvýšil na 4:1 v 79. minutě Hernanes přízemní střelou ze střední vzdálenosti, Kovačič si navíc připsal třetí asistenci v zápase.

V závěru zápasu se o pozdvižení postaral fanoušek milánského klubu, jenž vběhl na hřiště, ochranka ale pohotově zasáhla.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:
Hellas Verona - Udine 2:2 (14. Toni z pen., 54. Hallfredsson - 56. Di Natale, 90.+2 Agyemang-Badu)
Inter Milán - Lazio Řím 4:1 (7. a 37. Palacio, 34. Icardi, 79. Hernanes - 2. Biava).

Reklama

Související témata: