Hlavní obsah

O postup se popereme, tvrdí Nedvěd

PRAHA/TURÍN

Ve středečním úvodním utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů Juventus Turín doma remizoval s FC Barcelona 1:1. Španělský celek v tomto ročníku soutěže ještě neprohrál a před odvetou jej výsledek staví do role favorita. To si uvědomuje i opora Juventusu Pavel Nedvěd, s nímž jsme po utkání telefonicky hovořili.

Foto: ČTK/AP

Pavel Nedvěd v souboji s Davidem Beckhamem v osmifinálové části Ligy mistrů.

Článek

"Od víkendu, kdy mě zranil protihráč v derby s FC Turín, jsem prakticky netrénoval. Ledoval jsem si nejen kotník, zraněný v kvalifikačním utkání v Nizozemsku, ale především sval nad kolenem, kde mám krevní sraženinu. Bylo otázkou, zda se vstřebá natolik, abych mohl hrát a odvést na trávníku kvalitní výkon.

Do zápasu jsem nastoupil a cítil jsem se docela dobře. Trenér Lippi mě poslal do útoku společně s Del Pierem. Ani on není klasický útočník, protože Trezeguet i Salas jsou zranění, takže jsme museli zaskakovat. Kdybych hrál vpředu s klasickým útočníkem, asi by to bylo jiné, ale s Del Pierem nám to v těchto pro nás nezvyklých rolích moc nešlo, což bylo znát," vysvětloval reprezentační kapitán.

Nepřítomnost Trezegueza byla znát

"Ujali jsme se sice vedení, když gól vstřelil obránce Montero ze skrumáže po gólmanem vyraženém míči. Situace vznikla po mém centru zleva. Bohužel další šance už jsme neproměnili a naopak soupeř vstřelil vyrovnávací gól. Bylo znát, že nám chybí větší síla a údernost v ofenzívě, především se plně projevila absence Trezegueta, který je vyloženě koncovým hráčem a nejlepším střelcem Serie A z minulé sezóny.

Za této situace je Barcelona v odvetě favoritem. Už po losu jsem nesdílel optimismus z toho, že máme právě tenhle tým. Ve španělské nejvyšší soutěži se mu nedaří, ale v Lize mistrů hraje výborně. Budeme to mít na Nou Campu hrozně těžké, ale o postup se popereme.

Stát se může cokoliv, i Barcelona nemá vždycky svůj den. Otázkou je, kdo z útočníků se stihne uzdravit. Trezeguet, který byl zraněn rovněž v utkání s FC Turín, to asi nebude, což je škoda a pro nás veliký handicap," přiznal ve svém monologu Pavel Nedvěd.

Reklama

Související témata: