Hlavní obsah

Berlusconiho štve Balotelliho výkon na MS. Přišel o milióny, teď už útočníka nikdo nechce

Milán

Prezident AC Milán Silvio Berlusconi přiznal, že před fotbalovým šampionátem měl z Anglie štědrou nabídku na kontroverzního útočníka Maria Balotelliho. Po špatných výkonech italského reprezentanta na MS ale už s jeho prodejem nepočítá, protože ho teď nikdo nebude chtít. Mysteriózním zájemcem z ostrovů měl být údajně londýnský Arsenal, který naléhavě shání hvězdnou posilu to útoku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Italský útočník Mario Balotelli.

Článek

Italský tým na brazilském mistrovství světa překvapivě skončil už v základní skupině a Balotelli ve třech zápasech vstřelil jediný gól Anglii. „Prohrál jsem na světovém šampionátu víc než Itálie," řekl Berlusconi listu Gazzetta dello Sport.

„Chystal jsem se Balotelliho prodat anglickému klubu za několik miliónů. Ale neumím si přestavit, že ho po takovém turnaji ještě někdo bude chtít koupit," doplnil bývalý italský premiér.

Přestože konkrétního zájemce nejmenoval, média už dříve spekulovala, že třiadvacetiletého útočníka chtěl za zhruba 35 miliónů eur (asi 960 miliónů korun) londýnský Arsenal. Jeho manažer Arséne Wenger ale prý dal na základě předvedených výkonů v Brazílii nakonec před Balotellim přednost Alexisi Sánchezovi, kterého se snaží vykoupit z Barcelony.

AC Milán nebude v následující sezóně hrát evropské poháry, takže z finančních důvodů chce problémového hráče co nejvýhodněji prodat. Balotelli v Anglii působil už v letech 2010 až 2013, kdy oblékal dres Manchesteru City.

Reklama

Související témata: