Hlavní obsah

Juventus má nového trenéra, po Contem nastupuje Allegri

Fotbalisté italského mistra Juventusu mají velmi brzy po nečekaném odchodu Antonia Conteho nového trenéra. Turínský velkoklub bude trénovat šestačtyřicetiletý Massimiliano Allegri, jenž v posledních čtyřech letech vedl rivala AC Milan, ale v lednu byl po nepřesvědčivých výkonech týmu odvolán. S Juventusem uzavřel dvouletý kontrakt.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Massimiliano Allegri (vlevo) nastupuje do Juventusu.

Článek

Allegri začínal trenérskou dráhu v Aglianese, kde v roce 2003 ukončil aktivní kariéru. Přes další italské celky Real S.P.A.L., Grosseto a Sassuolo okusil před šesti lety v Cagliari poprvé boje v Serii A. Další zastávkou už byl slavný AC, který hned ve své první sezoně ve funkci dovedl k prvnímu - a zatím také poslednímu - mistrovskému titulu od roku 2004.

Conte získal se "Starou dámou" tři tituly v řadě, měl platný kontrakt ještě na jednu sezonu a s mužstvem se chystal brzy zahájit letní přípravu na nový ročník. Jenže neshody s vedením klubu ohledně přestupové politiky obě strany rozkmotřily - Juventus plánoval prodat Chilana Artura Vidala a Francouze Paula Pogbu, kteří o sobě dali vědět na světovém šampionátu. Oba přitom patří k základním stavebním kamenům zálohy úspěšného týmu.

Ani on ale nemusí být dlouho bez práce, neboť se o něm hovoří jako o kandidátovi na uvolněné místo u národního týmu.

Reklama

Související témata: