Hlavní obsah

Novým šéfem italského fotbalu je Tavecchio, porazil Albertiniho

Řím

Prezidentem Italské fotbalové federace (FIGC) se stal Carlo Tavecchio. Jednasedmdesátiletý šéf amatérských soutěží porazil v dnešní volbě svého jediného protikandidáta, jímž byl bývalý dlouholetý reprezentant a opora AC Milán Demetrio Albertini.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Prezident Italské fotbalové federace (FIGC) Carlo Tavecchio.

Článek

Tavecchio se tak stal nástupcem Giancarla Abeteho, jenž odstoupil v červnu spolu s reprezentačním trenérem Cesarem Prandellim hned po vyřazení národního mužstva v základní skupině mistrovství světa. Právě výběr nového kouče Azzurri bude prvním Tavecchiovým úkolem. Za jednoho z favoritů je považován bývalý kouč Juventusu Antoni Conte.

Dnešní volby rozhodlo třetí kolo. Tavecchio dostal od přítomných 274 delegátů 63,63 procenta hlasů, Albertini 33,95. "Budu prezidentem všech, zvlášť těch, kteří mě nevolili. Budeme provádět reformy společně, neexistují žádné kouzelné recepty," uvedl Tavecchio, jenž byl ve volbě favoritem.

Příliš mu podle všeho neuškodila ani dva týdny stará rasistická poznámka, kterou chtěla prověřovat i světová federace FIFA. "V Anglii identifikují přicházející hráče, a pokud to jsou profesionálové, mohou hrát. U nás je místo toho nějaký 'Opti Poba', který dosud jedl banány a najednou hraje v základní sestavě Lazia," řekl Tavecchio koncem července k tématu přílivu zahraničních hráčů do italské ligy.

Reklama

Související témata: