Hlavní obsah

Jen co se Liverpool zbavil upíra Suáreze, už se zajímá o Balotelliho. Chce ale klauzuli do smlouvy

Liverpool/Praha

Liverpool si zřejmě na problémové útočníky potrpí. Jen co se zbavil kousajícího kanibala Suáreze, kterého prodal do Barcelony, zajímá se o nezkrotné italské dítě Balotelliho. Podle italských médií už dokonce předložil AC Milán nabídku ve výši 17,6 miliónu liber, tedy přibližně 22 miliónů eur. Balotelliho agent Mino Raiola proto odletěl do Anglie, aby vysondoval, nakolik je zájem Liverpoolu o jeho chráněnce vážný a zda by případně nesehnal pro Maria na ostrovech jiné angažmá.

Parádní gól Maria Balotelliho v přípravě proti mexickému celku Chivas.

 
Článek

Úlety a nejrůznější incidenty Balotelliho jsou všeobecně známé. Během působení v Manchesteru City se bavil ohňostrojem v koupelně, takže si podpálil byt a vše pak korunoval tričkem s nápisem: „Proč vždycky já?" Při tréninku šel trenérovi Mancinimu zase po krku, když italskému kouči nebylo po chuti, jak Mario plní jeho pokyny. A o excesech na hřišti by se dal napsat celý román.

Na světovém šampionátu v Brazílii v dresu italské squadry se topil v hlubokém průměru a proslul jen a jen chvástáním. Když se třeba Angličané ocitli hned po prvních zápasech ve skupině na pokraji vyřazení, vzkázal jim, že je zachrání, ale požaduje za to polibek od královny.

Teď by se ovšem mohl na ostrovy vrátit, i když kouč The Reds se nejprve tvářil k jeho angažování dost zdrženlivě. Není divu, krotit po Suárezovi dalšího neukočírovatelného fotbalistu by představovalo nový nápor na nervy. Teď by ovšem proti transferu nebo hostování Super Maria nic nenamítal.

Poslední den v Milanellu?

Ovšem pod podmínkou, že v Balotelliho smlouvě bude zakotvena i klauzule o dobrém chování.

Pravdou totiž je, že Balotelli góly dávat umí a Liverpool je v nové sezóně bude potřebovat. V Manchesteru City, odkud se vrátil do Itálie v roce 2013, nastřílel v 80 zápasech 30 gólů, v AC Milán na stejný počet gólů potřeboval 54 utkání. Navíc pro něj mluví i to, že ve čtyřiadvaceti už získal čtyři mistrovské tituly ve dvou zemích, má na kontě vítězství v Lize mistrů, FA Cupu a Italském poháru.

AC Milán se chce navíc Balotelliho zbavit, takže je dost dobře možné, že k dohodě dojde. A to přesto, že nabízených 17,6 miliónu liber nedosahuje sumy, za kterou chce AC Milán Super Maria prodat.

Italský hříšník podpořil spekulace o přestupu svým prohlášením pro televizi Sky Sports Italia. „Tohle bude můj poslední den v Milanellu," vzkázal.

Reklama