Hlavní obsah

Chievo - Juventus 0:1Juventus zvládl premiéru pod koučem Allegrim

Řím

Fotbalisté Juventusu Turín zvítězili v duelu úvodního kola italské ligy na hřišti Chieva 1:0. Obhájce titulu za výhrou v prvním zápase pod koučem Massimilianem Allegrim vykročili již v sedmé minutě, kdy si míč do vlastní brány srazil Cristiano Biraghi.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon zasahuje proti Maximilianu Lópezovi z Chieva.

Článek

Za hosty nemohl kvůli zranění nastoupit pětatřicetiletý Andrea Pirlo, stejný osud potkal i posilu z Realu Madrid Álvara Moratu. Obránce Patrice Evra, který do Juventusu přišel z Manchesteru United, sledoval utkání pouze z lavičky. To v dresu domácích nastoupilo hned několik posil, mezi nimi například Argentinci Maximiliano López a Mariano Izco či Ital Ezequiel Schelotto.

Juventus po úvodní brance nadále potvrzoval roli favorita, do zajímavých šancí se dostali Vidal, Pogba a Tévez, hosté několikrát trefili brankovou konstrukci. Za Chievo se pokusil vyrovnat Schelotto, střílel však mimo branku.

V 63. minutě mohl na 2:0 zvýšit Pogba, hlavičkoval ale těsně nad Bardiho branku. Gólman Chieva o chvíli později zneškodnil také pokus střídajícího Llorenteho. V 77. minutě zahrozil domácí López, při svém pokusu ale podklouzl, trefil pouze brankáře Buffona a Stará dáma udržela jednogólové vedení.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Chievo - Juventus Turín 0:1 (7. vlastní Biraghi),
20:45 AS Řím - Fiorentina.

Reklama

Související témata: