Hlavní obsah

Stačilo počkat pár let a ušetřili jsme miliardu, radují se v Miláně z příchodu Torrese

Milán

Svého času byl Fernando Torres jedním z nejlepších světových útočníků. To ještě nastupoval v červeném dresu slavného Liverpoolu. Svého času byl španělský mistr světa nejdražším fotbalistou na ostrovech. To bylo tehdy, když opouštěl Anfield Road kvůli londýnské Chelsea. Svého času zvažoval slavný AC Milán, že za Torresovy služby zaplatí 37 miliónů eur (zhruba miliardu korun). Nyní jej italský klub zmítaný finančním nedostatkem získal na dva roky zadarmo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Fernando Torres

Článek

Fanoušci i funkcionáři týmu ze San Sira neskrývají své nadšení z příchodu hvězdné posily. Pravda, v posledních letech je jméno Fernanda Torrese spíše spojeno s všeobecným posměchem, nese v sobě ovšem i nezapomenutelnou zářnou minulost. Právě v její oprášení budou po fanoušcích a trenérech Chelsea doufat příznivci Rossoneri.

Radost ze získání slavného jména pak neskrývá ani výkonný ředitel AC Milán Adriano Galliani. Prostovlasý funkcionář navrch novinářům prozradil jednu sedm let starou zákulisní zajímavost.

Inzaghi dal na Mourinha

„Jsme velice spokojení,“ zářil Galliani poté, co se s Chelsea dohodl na Torresově dvouletém hostování. „On měl velmi blízko k příchodu do Milána už v roce 2007, ale byl tehdy hodně drahý, protože by stál 37 miliónů eur,“ svěřil se italským médiím dlouholetý bafuňář. Investice zhruba jedné miliardy korun byla tehdy pro slavný klub příliš. „A teď jsme jej získali úplně zadarmo,“ rozzářil se Galliani nad nevyzpytatelností fotbalového osudu.

Třicetiletý Torres patřil při angažmá v Atlétiku Madrid a Liverpoolu k nejlepším útočníkům světa. Jenže po rekordním přestupu do Chelsea mu vyschl střelecký prach. Během 172 startů za Blues nastřílel pouhých 45 gólů. Nejslavnější z nich byl ve finále Evropské ligy 2013 proti Benfice Lisabon. V Premier League se během tří a půl sezóny prosadil dvacetkrát, což většina kanonýrů stihne během jediného ročníku.

Nový kouč AC Milán a bývalý famózní kanonýr Pippo Inzaghi si proto vyžádal od svého protějšku z Chelsea Josého Mourinha hráčovy reference. Se získanými odpověďmi byl pak trenér AC Milán více než spokojený. „Mluvil jsem s Mourinhem, abych zjistil, jaký je Torres jako člověk. Ve své kariéře nastřílel velkou spoustu gólů a to prostě jen tak nezapomenete. Fernando má ty správné lidské atributy a to je velmi dobré,“ prozradil výsledek rozhovoru s manažerem Chelsea Inzaghi.

Působiště mění i Torresův bývalý konkurent

Přestup těsně před koncem letního přestupového okna uskutečnil i další bývalý forvard Chelsea, a tedy svého času Torresův konkurent na Stamford Bridge, Salomon Kalou. Devětadvacetiletý útočník si vyzkouší německou ligu v dresu Herthy Berlín, kam přestoupil z Lille. S německým celkem fotbalista Pobřeží slonoviny podle agentury SID podepíše tříletou smlouvu a vydělá si tři milióny eur (asi 83 miliónů korun) za rok. Zhruba stejnou částku dostane jako odstupné Lille, kde Kalou působil minulé dvě sezóny po odchodu z Londýna.

Čeká na Fernanda Torrese v Itálii fotbalová renesance?
Ne, bude pro smích, jako v Chelsea.
11,7 %
Stane se platným členem kádru Rossoneri.
58,3 %
Na začátku angažmá šanci dostane, ale skončí jako náhradník.
12 %
Bude opět decimovat obrany soupeřů, jako za starých časů v Liverpoolu.
18 %
Celkem hlasovalo 8806 čtenářů.

Reklama

Související témata: