Hlavní obsah

AC Milán - Lazio Řím 3:1Inzaghimu premiéra na milánské lavičce vyšla, také Neapol zvítězila

Aktualizováno

Bývalý milánský útočník Filippo Inzaghi začal svou trenérskou kariéru úspěšně. V ligové premiéře na lavičce AC Milán jeho tým porazil Lazio Řím 3:1. Skvělý debut měl také španělský brankář Diego López, který přišel v létě z Realu Madrid. V nastaveném čase zneškodnil Candrevovi penaltu. Neapol vyhrála v Janově 2:1 gólem z páté minuty nastavení.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Jeremy Ménez (vlevo) z AC Milán slaví svoji trefu proti Laziu Řím se spoluhráčem Stephanem El Shaarawym.

Článek

Španěl Fernando Torres z Chelsea zatím do milánské hry nezasáhl, ale domácí vedli už 3:0 po střelách Japonce Hondy, Ghaňana Muntariho a Francouze Méneze, který proměnil penaltu. Pak si ale další debutant Alex, posila z Paris St. Germain, srazil míč do vlastní sítě a hosté vycítili šanci. Mauri ale trefil jen břevno a při penaltě se vyznamenal López.

První soupeř Sparty v Evropské lize Neapol začal v Janově výborně a už ve 3. minutě mu Španěl Callejón po centru Argentince Higuaína zajistil vedení. Domácí Pinilla ale vyrovnal a nerozhodný stav vydržel téměř do konce. Až z posledního útoku vstřelil vítězný gól Nizozemec De Guzmán, který v závěru nahradil Slováka Hamšíka.

Sestava Neapole: Cabral - Maggio, Albiol, Koulibaly, Zuniga - Inler, Jorginho, Callejón (65. Mertens), Hamšík (74. De Guzmán) - Insigne (85. Michu), Higuaín. Trenér: Benítez.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
AC Milán - Lazio Řím 3:1 (7. Honda, 56. Muntari, 64. Ménez z pen. - 67. vlastní Alex)
Bergamo - Hellas Verona 0:0,
Cesena - Parma 1:0 (38. Rodriguez)
FC Janov - Neapol 1:2 (40. Pinilla - 3. Callejón, 90+5. De Guzman)
FC Turín - Inter Milán 0:0
Palermo - Sampdoria Janov 1:1 (7. Dybala - 90. Gasteldello)
Sassuolo - Cagliari 1:1 (42. Zaza - 44. Sau)
Udine - Empoli 2:0 (57. a 62. Di Natale).

Reklama

Související témata: