Hlavní obsah

Neapol - Chievo 0:1Neapoli generálka na Spartu nevyšla, Inter vyrovnal rekord

Neapol
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole v generálce na čtvrteční utkání Evropské ligy se Spartou Praha prohráli doma s Chievem Verona 0:1. Neapol sice byla v utkání 2. kola italské ligy výrazně aktivnějším týmem, ale nedokázala si poradit s brankářem Francescem Bardim, který Gonzálu Higuaínovi chytil i pokutový kop.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Napolský Gonzalo Higuaín neproměnil pokutový kop.

Článek

Neapol měla držení míče 72 procent a pokusila se o 33 střel, jenže často netrefovala branku nebo pokusy blokovali hostující obránci. A když už se domácím povedlo trefit mezi tři tyče, stál v brance gólman italské jednadvacítky Bardi.

Ten nejprve lapil Higuaínovu hlavičku, následně argentinskému kanonýrovi chytil penaltu, kterou Higuaín sám vybojoval kličkou na pomezí velkého vápna. Poté si Bardi poradil i s Insignem, Zúňigovou dalekonosnou ránou či s nebezpečnou střelou Hamšíka.

Chievo se do útoku dostávalo jen výjimečně a byl u toho vždy argentinský útočník Maxi López. V první šanci trefil břevno, ale ve 49. minutě si naběhl z druhé vlny do vápna a přehodil brankáře Cabrala. Neapol ani přes převahu už nedokázala srovnat a připsala si tak první prohru v sezóně. V nastavení ji mohl odvrátit Mertens, ale jeho hlavičku opět skvěle zneškodnil Bardi.

"Je těžké komentovat takovou porážku. Do poločasu jsme měli vést 3:0, ale prostě jsme dnes nebyli schopní dát gól," litoval trenér Neapole Rafael Benítez. "Pískot po utkání bych chápal, kdybychom utkání odevzdali, ale my měli penaltu a 33 střel. Snažili jsme se, ale chyběla nám efektivita," dodal.

Neapol nastoupila v sestavě: Cabral - Maggio, Albiol, Koulibaly, Zúňiga - Jorginho (72. De Guzmán), Inler - Callejón (78. Zapata), Hamšík, Insigne (58. Mertens) - Higuaín.

To Inter Milán doma rozstřílel Sassuolo 7:0 a vyrovnal tak své nejvyšší domácí vítězství v Serii A, když 7:0 vyhrál i v roce 1966 nad Brescií. Hattrickem se na tom podílel Icardi, jeho spoluhráč z útoku Osvaldo přidal dva góly a dvě asistence.

Hosté navíc dohrávali od 60. minuty bez vyloučeného Berardiho, který dostal za stavu 5:0 červenou kartu za úder loktem. Oba soupeři si tak zopakovali stejný výsledek téměř přesně po roce, ve 4. kole minulé sezóny vyhrál Inter 7:0 na hřišti Sassuola.

Gólovou přestřelku viděli fanoušci v Parmě, kde domácí prohráli 4:5 s AC Milán. Hosté vedli po poločase už 3:1, ale Parma se nevzdala a ještě dokázala zápas zdramatizovat. Naposledy minutu před koncem, kdy donutila k vlastnímu gólu De Sceglia, ale na vyrovnání už neměla čas. Oba týmy navíc dohrávaly o deseti. Za Milán dal dva góly Menez.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
Sampdoria Janov - FC Turín 2:0 (34. Gabbiadini, 79. Okaka)
Cagliari - Bergamo 1:2 (85. Cossu z pen. - 4. Estigarribia, 67. Boakye)
Fiorentina - FC Janov 0:0
Inter Milán - Sassuolo 7:0 (4., 30. a 53. Icardi, 43. a 72. Osvaldo, 21. Kovačič, 74. Guarín)
Lazio Řím - Cesena 3:0 (19. Candreva, 56. Parolo, 90. Mauri)
Neapol - Chievo 0:1 (49. López)
Parma - AC Milán 4:5 (27. Cassano, 51. Felipe, 73. Lucarelli, 89. vlastní De Sciglio - 45. z pen. a 79. Menez, 25. Bonaventura, 37. Honda, 68. De Jong).

Reklama

Související témata: