Hlavní obsah

Neapol - Palermo 3:3Neapol promrhala vedení, Juventus dál nedostává góly

Řím

Fotbalisté Neapole poprvé v září v italské lize bodovali. Jeden ze soupeřů Sparty v základní skupině Evropské ligy ale ztratil vedení 2:0 a 3:2 a po remíze 3:3 s Palermem mu v tabulce patří desáté místo. Na první příčku se díky lepšímu skóre dostal Juventus před AS Řím.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Arturo Vidal (vlevo) z Juventusu v hlavičkovém souboji s Franceskem Renzettim z Ceseny.

Článek

Neapol měla směřovat za jasným triumfem, když už ve druhé minutě otevřel skóre obránce Kalidou Koulibaly a v 11. zvýraznil vedení Duvan Zapata. Nicméně ještě před poločasem Palermo zásluhou Andrey Belottiho a Franca Vázqueze nepříznivý stav srovnalo.

Vedení svěřencům trenéra Rafaela Beníteze vrátil José Callejón, jenže sicilský klub díky druhé brance Belottiho dokázal srovnat na konečných 3:3.

Trenér Benítez nasadil sestavu: Cabral - Henrique, Albiol, Koulibaly, Ghúlam - Gargano, Inler - Callejón, Hamšík (66. De Guzmán), Mertens (84. Insigne) - Zapata (70. Higuaín).

Dosavadní lídr soutěže AS Řím vedl zásluhou Adema Ljajiče, poté však poprvé v sezóně inkasoval, když se za domácí Parmu prosadil Paolo de Ceglie. Vítězství Římanům zařídil dvě minuty před koncem parádním zásahem z přímého kopu Miralem Pjanič.

To však AS nestačilo na uhájení prvního místa v tabulce, kam se vyšvihl Juventus. Stará dáma zdolala díky dvěma gólům Artura Vidala a brance Stephana Lichtsteinera Cesenu 3:0. Juventus vytvořil rekord Serie A, když neinkasoval v úvodních čtyřech kolech soutěže.

Italská fotbalová liga - 4. kolo:
Cagliari - FC Turín 1:2 (11. Cassu - 21. Glik, 29. Quagliarella)
Fiorentina - Sassuolo 0:0
Hellas Verona - FC Janov 2:2 (52. Tachtsidis, 64. Ionita - 34. a 48. Matri)
Inter Milán - Bergamo 2:0 (40. Osvaldo, 87. Hernanes)
Juventus Turín - Cesena 3:0 (18. z pen. a 63. Vidal, 85. Lichtsteiner)
Neapol - Palermo 3:3 (2. Koulibaly, 11. Zapata, 45.+1 Callejón - 18. a 61. Belotti, 24. Vázquez)
Parma - AS Řím 1:2 (56. De Ceglie - 27. Ljajič, 88. Pjanič)
Sampdoria Janov - Chievo 2:1 (45. Gastaldello, 80. Romagnoli - 90. Paloschi).

Reklama

Související témata: