Hlavní obsah

Odměna za věrnost. Nedvěd se má stát prezidentem fotbalistů Juventusu!

Turín
Aktualizováno

Ještě před pěti lety mluvil o tom, jak si odpočine od vrcholového fotbalu. Nejlepší fotbalista Evropy za rok 2003 Pavel Nedvěd se však po konci své aktivní kariéry vydal na funkcionářskou dráhu v Juventusu Turín a podle posledních zpráv italských médií by měl v nejbližších dnech povýšit až do role prezidenta Staré dámy. Z Nedvěda se po letech znovu stane kápo, muž číslo jedna. Ve funkci by měl nahradit dosavadního šéfa Andreu Agnelliho.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Nedvěd (vpravo) se má stát nástupcem Andrey Agnelliho a šéfovat turínskému Juventusu.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Nedvěd působí v představenstvu slavného týmu od roku 2010. Jednadevadesátinásobný český reprezentant dlouhodobě prokazuje věrnost černobílým barvám a podle italských médií by měl v nejbližší době povýšit do funkce prezidenta.

Na Apeninském poloostrově propálil tuto senzační novinu Luciano Moggi, někdejší dlouholetý první muž Staré dámy. Dosavadní šéf Agnelli údajně odchází řídit automobilku Ferrari a Nedvěda si vybral jako svého nástupce.

„Ferrari bude dýchat čerstvý vzduch a Juventusu zůstane čisté srdce. Nedvěd měl vždycky velkou touhu po vítězství i schopnosti toho dosáhnout," citoval Moggiho server affaritaliani.it.

Juventus zatím oficiálně žádné změny ve vedení nepotvrdil. Nedvěd ale podle italských novinářů při posledních zápasech Staré dámy na tribuně vášnivě debatoval s dosavadním prezidentem Andreou Agnellim a druhým mužem Juventusu, generálním sportovním manažerem Giuseppem Marottou.

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace, který je v italském klubu ředitelem, však vzkazuje, že změna není na pořadu dne."Je to jen spekulace italských médií, ke které se nebudu vyjadřovat," vzkázal ČTK prostřednictvím svého právníka Bronislava Šeráka.

Je Nedvěd vhodným adeptem na funkci prezidenta Juventusu?
Ano, tvrdě pracuje a zaslouží si to
94,3 %
Přeji mu to, ale v podobné funkci nemá dostatek zkušeností
3,7 %
Ne, jsou vhodnější kandidáti
2 %
Celkem hlasovalo 19920 čtenářů.

Reklama

Související témata: