Hlavní obsah

AS Řím - Hellas Verona 2:0Juventus i AS Řím zůstávají po pátém kole stoprocentní

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín zvítězili v utkání 5. kola italské ligy v Bergamu 3:0. Zůstávají tak bodově stoprocentní a bez inkasovaného gólu. AS Řím porazil Veronu 2:0 a stejně jako Juventus dosud neztratil ani bod.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Fotbalisté AS Řím Mattia Destro (vpravo) a Alessandro Florenzi se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Úřadující mistr Juventus Turín se do vedení dostal v 35. minutě zásluhou argentinského útočníka Carlose Téveze, jemuž v pokutovém území přihrál Lichtsteiner. Bergamo sice dostalo v 59. minutě příležitost vyrovnat, když sudí Orsato nařídil penaltu za faul Chielliniho, Denisův pokus ale gólman hostů Buffon zneškodnil.

Z následného protiútoku navíc zvýšil na 2:0 střelou zpoza vápna znovu Tévez, který se čtvrtou trefou v sezóně dostal do čela tabulky střelců Serie A. Na konečných 3:0 upravil svou první brankou v dresu Juventusu střídající Álvaro Morata, jenž do italské ligy přišel z Realu Madrid.

Ač měli Římané od začátku více ze hry, z gólu se radovali až v 75. minutě. Naingollan přihrál Alessandrovi Florenzimu a ten otevřel skóre přízemní střelou k pravé tyči. O jedenáct minut později na konečných 2:0 upravil Mattia Destro, který vyslal střelu téměř z poloviny hřiště a zaskočil brankáře Golliniho.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
AS Řím - Hellas Verona 2:0 (75. Florenzi, 86. Destro),
Bergamo - Juventus Turín 0:3 (35. a 59. Tévez, 83. Morata)

Reklama

Související témata: