Hlavní obsah

Přepsal historické statistiky a zase si cumlal palec. Jinak ani Totti slavit neumí

Manchester/Praha

Zase zvedl ruku s kapitánskou páskou nad hlavu, opět si cumlal palec. Po celou dlouhou kariéru se tohoto rituálu Francesco Totti drží, takže proč by si ho měl právě na Etihad Stadium v Manchesteru odpustit?! Zvláště, když ho vidělo na 38 tisíc zkoprnělých fanoušků Citizens. Zejména, když šlo o první gól, jenž na ostrovech vstřelil. Nemluvě o tom, že jím vymazal z historických statistik Ligy mistrů anglickou legendu Giggse, neboť on se po vyrovnávací trefě do sítě Harta stal nejstarším střelcem pohárové historie.

Foto: Phil Noble, Reuters

Francesco Totti z AS Řím typickým způsobem oslavuje svoji trefu proti Manchesteru City v Lize mistrů.

Článek

Obránci anglického mistra mu dopřáli prostor a on chytrým obloučkem Harta přeloboval. Odpověděl tak na rychlé vedení mistrovského Manchesteru City, postaral se o vyrovnání a samozřejmě slavil.

S levačkou nad hlavou a palcem v puse. Samozřejmě, nikoli korekci historických statistik...

„Při vší úctě k tomuto rekordnímu zápisu jsem na něj ani na chvíli nepomyslel," přiznával kapitán AS Řím Francesco Totti hned po zápase Champions League v rozhovoru pro Sky Sport Italia.

„Vždycky jsem v první řadě myslel a myslím na úspěch týmu, protože ten je pro mě daleko víc, než nějaké osobní statistiky. I proto jsem vydržel na hřišti tak dlouho," dodával Totti, jemuž bylo osmatřicet tři dny před úterním zápasem Ligy mistrů v Manchesteru.

Je zosobněním fotbalové věrnosti

„Osobní statistiky jsou pak jen důsledkem dobrých výkonů a úspěchů mužstva," připomínal veterán Totti mladším spoluhráčům kolem sebe. Měl jim také připomenout, že k podobným rekordům vede i věrnost jednomu klubu. Totti je jejím zosobněním, protože přes spoustu lákavých a lukrativních nabídek z „věčného města" nikdy neodešel a byl vždy věrný barvám AS Řím.

Teď v nich vstoupil do historie. Když totiž překonal Harta, bylo mu 38 let a 3 dny. Anglická legenda Ryan Giggs, který držel primát před Tottim, skóroval v dresu Manchesteru United před třemi lety v Lize mistrů ve věku 37 let a 289 dnů.

„Pro nás je mnohem podstatnější, že jsme uhráli na hřišti jednoho z nejsilnějších evropských mužstev remízu. A navíc v takovémto prostředí," kvitoval Totti remízu, o kterou se vyrovnávací trefou postaral.

„Naším cílem je postup ze skupiny, což v konkurenci soupeřů stejně dobrých, ne-li lepší, než jsme my, není snadné. Ale ukazuje se, že nikoli nemožné. Když se ohlédnu za celými devadesáti minutami, mohli jsme i v Manchesteru vyhrát. Měli jsme rozhodně víc možností, než domácí," litoval Totti, jehož celek vstoupil do Ligy mistrů demolicí CSKA Moskva 5:1 a ve skupině figuruje se čtyřmi body na druhé příčce za vedoucím Bayernem Mnichov.

„Pokud budeme v podobných výkonech pokračovat, můžeme se ze skupiny dostat," byl přesvědčen Totti. Už ovšem nechtěl mluvit o tom, zda k postupu dopomůže další trefou, kterou bude opět korigovat statistiky Ligy mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články