Hlavní obsah

Nedvěd měl v Itálii slovně napadnout sudího. Proti pokutě 140 tisíc se odvolal

Ne že by byl fotbalista Pavel Nedvěd považován za vyloženého flegmatika, to, za co ho potrestala disciplinární komise italské Serie A ale zní až nevěřícně. Podle serveru sportal.it měl manažer turínského Juventusu po vítězném utkání s Bergamem vtrhnout do kabiny rozhodčích a slovně je napadnout, za což má držitel Zlatého míče z roku 2003 zaplatit pokutu pět tisíc eur (zhruba 140 tisíc korun). Nedvěd však provinění odmítá a proti rozhodnutí se odvolal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Nedvěd bude vyjednávat s disciplinární komisí italské nejvyšší soutěže, pokutu platit nechce.

Článek

Incident se měl odehrát po sobotním utkání italské nejvyšší soutěže na hřišti Bergama. Zápas přitom vyhráli fotbalisté Staré dámy jednoznačně 3:0. Hlavní sudí Daniele Orsato odpískal za stavu 1:0 proti Juventusu pokutový kop, ten ale zneškodnil brankář hostů Gianluigi Buffon.

Podle sportal.it měl přesto Nedvěd vlétnout po zápase do kabiny rozhodčích, kde se měl na sudí rozkřičet. „Pavel Nedvěd, bývalý skvělý fotbalista a současný ředitel Juventusu, zvolil neobvyklý způsob, jak oslavit úspěch Staré dámy v Bergamu: urazit rozhodčího Orsata," píše italský server.

Pokutu za co? nechápal Nedvěd

Osmatřicetiletý sudí si to nenechal líbit a vše zanesl do zápisu o utkání. Na základě toho pak předseda disciplinární komise Gianpaolo Tosel udělil Nedvědovi trest pět tisíc eur. „Ano, pokutu jsem dostal, ale nevím za co. Hned jsme se odvolali," řekl Nedvěd deníku Sport.

Někdejší český reprezentant, o němž se v posledních dnech spekuluje, že povýší na pozici prezidenta klubu, razantně odmítá, že by vůbec do kabiny sudích vstoupil. „Tam se ani nesmí. Stál jsem v chodbě deset metrů od sudího, bavili jsme se sportovním a generálním ředitelem Juventusu. Nevím, jestli něco zaslechl, jestli mu něco vadilo," pokračoval Nedvěd, který si od odvolání slibuje i to, že se dozví, co sudí Orsato do zápisu zanesl.

Juventus je v Serii A zatím suverénní, mistr z minulé sezóny vyhrál všech pět zápasů probíhající sezóny. Tabulce vévodí společně s taktéž stoprocentním AS Řím.

Jak nakonec rozhodne disciplinární komise Serie A?
Nedvěda omilostní
31,1 %
Nedvědovi zmírní trest, ale pokutu mu udělí
50,3 %
Ponechá stávající výši pokuty
18,6 %
Celkem hlasovalo 2222 čtenářů.

Reklama