Hlavní obsah

Benítez je s Neapolí v Evropské lize suverénní, u fanoušků to však nemá jednoduché

Nemá to ani trochu jednoduché. A ani druhá výhra v základní skupině I Evropské ligy a import tří bodů z Bratislavy na situaci španělského kouče ve službách Neapole Rafaela Beníteze nic nezměnila. Pohárová soutěž druhého sledu je po neapolské tifosi na druhé koleji, daleko podstatnější jsou pro ně výsledky jejich týmu v Serii A. A v ní figuruje až na osmé příčce se ziskem sedmi bodů z pěti zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Neapole Rafael Benítez.

Článek
Fotogalerie

Po výhře nad Spartou zvítězila Neapol v druhém kole Evropské ligy i nad bratislavským Slovanem, což pochopitelně Beníteze potěšilo. Aby ne, když jeho tým vede skupinu s plným ziskem šesti bodů a je jasným aspirantem na postup.

„Přístup mého mužstva se mi moc líbil, protože hráči zachovali klid, i když to nebylo jednoduché střetnutí. Hráli jsme kolektivně, uvolněně, zápas jsme kontrolovali a co bylo nejpodstatnější, získali jsme sebedůvěru, kterou budeme nyní potřebovat," narážel Benítez na následné ligové duely doma s FC Turín a poté po reprezentační přestávce na milánském Interu.

V nich by se měl jeho celek konečně zvednout, neboť vstup do Serie A se mu nepovedl. Sedm bodů z pěti zápasů je žalostně málo. Pro fanoušky pod Vesuvem, stejně jako pro hráče, které Benítez odložil a poslal na hostování.

To se teď ozývají a ještě víc jitří bolavé duše tifosi. „Neapol je můj život, její modré dresy jsou mou kůží, ale cítím, že klub mého srdce je vážně nemocný," nechal se kupříkladu slyšet Paolo Cannavaro, který barvy neapolského klubu hájil sedm a půl roku, dokonce nosil i kapitánskou pásku. Trenér Benítez ovšem po příchodu pod Vesuv posadil zkušeného stopera na lavičku náhradníků a v lednu ho dokonce poslal na hostování do Sassuola.

„Musel nějakým způsobem demonstrovat svou pozici a dokázat svou cenu. Proto rozmetal tým, který dosáhl fantastických výsledků a přivedl spoustu nových hráčů. Proč takový krok udělal, když na stávající kádr stačilo naroubovat jen několik nových akvizic?" vyčetl bratr slavnějšího Fabia španělskému trenérovi Benítezovi.

Fanoušci mu samo sebou dávají za pravdu, takže na trenérovi bude, aby tým Neapole zvedl a v Serii A začal vyhrávat a šplhat se tabulkou vzhůru.

„Měli jsme sice pomalejší start do sezóny, ale schopnostem svého mužstva věřím. Teď jen musíme jít na hřiště ke každému dalšímu zápasu se stejným přístupem, jaký jsme prokázali v Bratislavě.  Sebedůvěru jsme získali, Teď potřebujeme jen trochu štěstí, abychom vyhráli spoustu dalších utkání,"  nechal se slyšet při návratu ze Slovenska Benítez.

Reklama

Související témata: