Hlavní obsah

Juventus - AS Řím 3:2Juventus zdolal AS Řím, tři z pěti branek padly z penalt. Neapol otočila duel s FC Turín

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín porazili ve šlágru šestého kola italské ligy AS Řím 3:2 a zůstali bodově stoprocentní. Tři branky padly z penalt. Neapol, jeden ze soupeřů Sparty v základní skupině Evropské ligy, otočila zápas s FC Turín a zvítězila 2:1.

Článek

Fiorentina porazila Inter Milán 3:0, Sampdoria Janov vyhrála nad Bergamem 1:0 a poskočila v tabulce na třetí příčku před Udine. To remizovalo 1:1 s Cesenou, která vyrovnala v druhé minutě nastavení z penalty.

V prvním poločase utkání dvou dosud stoprocentních soupeřů Juventusu a AS Řím padly čtyři branky, z toho tři z penalt. První úspěšně proměnil v 27. minutě turínský Carlos Tévez poté, co Maicon zasáhl ve vápně míč rukou. O pět minut později ale z dalšího pokutového kopu vyrovnal Francesco Totti, který se v tomto týdnu trefil i v utkání Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City (1:1).

Ve 44. minutě posunul Gervinho míč povedenou přihrávkou Juanovi Iturbemu a jedenadvacetiletý Argentinec oslavil svoji první ligovou trefu za AS Řím, kam v létě přestoupil z Hellasu Verona. Přesto šly týmy do šaten za nerozhodného stavu. Pjanič v nastavení první půle fauloval Pogbu a Tévez z penaltového puntíku znovu překonal gólmana Skorupského. Argentinec je tak se šesti trefami nejlepším střelcem Serie A.

Druhé dějství už takovou přestřelku nepřineslo, rozhodující branku ale fanoušci na stadionu v Turíně viděli. Leonardo Bonucci se trefil z voleje zpoza šestnáctky a oslavil první gól v sezoně. V závěru vyhroceného utkání obdrželi turínský Morata i římský Manolas červenou kartu.

Insigne si připsal gól a asistenci

Útočník Quagliarella z FC Turín otevřel skóre duelu v Neapoli ve 14. minutě, když si v pokutovém území zpracoval Maksimovičův vzdušný centr. Tentýž hráč rozhodl také čtvrteční utkání Evropské ligy s Kodaní (1:0), ve čtvrté minutě nastavení proměnil penaltu.

Neapol se pak dostala do několika gólových příležitostí, turínským hrdinou v prvním poločase byl ale brankář Gillet. Překonal jej až v 55. minutě Insigne, který hlavou proměnil Zúňigův centr. Insigne si pak připsal i asistenci, když nacentroval na rozhodující branku Callejónovi, který se trefil ve třetím kole po sobě.

Trenér Neapole Rafael Benítez nasadil sestavu: Cabral - Zúňiga, Koulibaly, Albiol, Maggio - Gargano (67. López), Inler - Insigne, Michu (70. Mertens), Callejón - Higuaín (86. Mesto).

Milánský Inter zažívá v lize horší období, po prvních čtyřech kolech bez prohry dnes nezískal podruhé za sebou ani bod. Fiorentina se prosadila dvakrát v prvních dvaceti minutách, trefili se Babacar a kolumbijský reprezentant Cuadrado. Na konečných 3:0 upravil v 76. minutě srbský obránce Tomovič, jenž si připsal první trefu za Fiorentinu, ve které působí od léta 2012.

Duel Sampdoria - Bergamo rozhodl gólem v 35. minutě domácí útočník Manolo Gabbiadini, který se po své třetí trefě v sezoně stal nejlepším týmovým střelcem. Dvaadvacetiletý Ital dal jedinou branku utkání také v minulém kole v derby s janovským FC.

První poločas zápasu mezi Udine a Cesenou zvládl lépe hostující nováček, který nepustil soupeře k jediné střele na branku. Ve druhém dějství se do vedení ale dostal domácí favorit zásluhou Bruna Fernandese. Udine ale o tříbodový zisk v nastavení přišlo, když rozhodčí po zákroku na Rodrigueze odpískal penaltu pro Cesenu, kterou proměnil Emmanuel Cascione.

Barzagli má vlasovou zlomeninu kotníku, návrat musí odložit

Juventus má kromě výsledkové radosti i problémy. Návrat Andrey Barzagliho do sestavy stále provázejí komplikace a reprezentační obránce bude týmu chybět minimálně další měsíc. Třiatřicetiletý fotbalista, jenž se na konci června podrobil operaci paty, má stále bolesti a kontrola u specialisty odhalila, že má vlasovou zlomeninu v kotníku.

Barzagli, jenž s Juventusem oslavil tři tituly v řadě, měl problémy s pravou patou už v závěru minulé sezony a v létě proto podstoupil zákrok. Podle původní prognózy měl chybět zhruba tři měsíce, po aktuálním vyšetření se ale jeho zapojení do plného tréninku znovu odkládá.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:
Empoli - Palermo 3:0 (4. Maccarone, 33. Tonelli, 64. Pucciarelli)
Lazio Řím - Sassuolo 3:2 (9. Mauri, 25. Djordjevič, 35. Candreva - 26. a 50. z pen. Berardi)
Parma - FC Janov 1:2 (66. Coda - 53. Perotti, 90.+3 Matri)
Sampdoria Janov - Bergamo 1:0 (35. Gabbiadini)
Udine - Cesena 1:1 (62. Fernandes - 90.+2 Cascione z pen.)
Juventus Turín - AS Řím 3:2 (27. a 45.+3 Tévez z pen., 86. Bonucci - 32. Totti z pen., 44. Iturbe)
Fiorentina - Inter Milán 3:0 (7. Babacar, 19. Cuadrado, 76. Tomovič)
Neapol - FC Turín 2:1 (55. Insigne, 72. Callejón - 14. Quagliarella)

Reklama

Související témata: