Hlavní obsah

Nedvěd se obul do Tottiho: Nikdy nehrál za velký klub jako Juventus. Neví, o čem mluví!

Vítězství Juventusu v nedělním šlágru italské ligy nad AS Řím 3:2, k němuž pomohly turínskému celku dvě hodně diskutované penalty, rozdmýchalo velké vášně, které přiživil i bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ředitel Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Článek

Rozzlobený kapitán AS Řím Francesco Totti nařkl Bianconeri, že mají nadstandartní přízeň rozhodčích. „Ať se děje, co se děje, nakonec vždycky vyhrají. Měli by si udělat nějakou svoji ligu. Nevím, jestli nás porazili rozhodčí, ale Juventus určitě ne. Tyhle věci už se dějí roky," stěžoval si Totti kanálu SkySports Italia a narážel na známou korupční aféru slavného celku.

Nedvěd, coby ředitel Juventusu a jeho bývalá dlouholetá opora, na nařčení neváhal zareagovat. „Tottiho poznámky nás pořádně naštvaly. Nikdy to nedotáhl do tak velkého klubu, jakým je Juvenstus, proto je těžké porozumět tomu, co se teď snaží říct," rozpovídal se bývalý český fotbalista pro televizi Italia 1.

V mém klubu už by nebyl kapitánem

„Když pracujete pro klub jako Juventus, všichni jsou proti vám. Tottiho uznávám, protože je to velký šampión, ale kdyby kapitán mého klubu řekl to, co on po šesti odehraných kolech, nevím, jestli by mohl být dál kapitánem. Může vůbec někdo po šesti odehraných kolech zpochybňovat férovost soutěže?" pokračoval Nedvěd.

Ze svého pohledu pak okomentoval obě penaltová rozhodnutí rozhodčích ve prospěch Juventusu. „Kontakt mezi Holebasem a Marchisiem? Pro mě jasná penalta, strčil do něj. A faul na Pogbu? Bavit se o centimetrech mi přijde trapné. Rozhodčí Rocchi viděl Pogbu stát na čáře vápna a rozhodl se odpískat penaltu. Podle mě byla jednoznačná," dodal Nedvěd.

V souvislosti s kontroverzemi kolem inkriminovaného zápasu se nechal slyšet šéf italského fotbalu Carlo Tavecchio, že bude prosazovat, aby FIFA umožnila zavést možnost přezkoumávat rozhodnutí na videozáznamech.

Pavel Nedvěd nicméně touto možností moc nadšený není: „Opakované záběry? S tím moc nesouhlasím, výrazně by to ubralo fotbalu na kráse. Hra by měla být regulována správným způsobem, jinak už to nebude fotbal."

Reklama

Související témata: