Hlavní obsah

Inter - Neapol 2:2Neapol remizovala v Miláně s Interem

Řím
Aktualizováno

Neapol, jeden ze soupeřů Sparty v základní skupině Evropské ligy, remizovala v utkání 7. kola italské fotbalové ligy na hřišti Interu Milán 2:2, přestože ještě dvanáct minut před koncem byl stav bez branek.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Neapolský Jose Callejon cslaví gól proti Interu Milán.

Článek

Lazio Řím zvítězilo na hřišti Fiorentiny 2:0 a potřetí za sebou získalo tři body. Prosadili se Filip Djordjevič a Senad Lulič, takže Fiorentina sérii pěti zápasů bez prohry neprodloužila. AC Milán se po výhře 3:1 na půdě Hellasu Verona posunul na čtvrté místo, dva góly vstřelil Keisuke Honda. Sampdoria sice ztratila dvoubrankové vedení a v Cagliari remizovala 2:2, přesto zůstala třetí.

Duel mezi Interem a Neapolí byl mimořádný pro kouče obou celků. Walter Mazzarri, jenž je v současnosti lodivodem milánského celku, vedl necelé čtyři roky právě Neapol a v sezóně 2011/12 s ní získal Italský pohár. Jeho protějšek Rafael Benítez trénoval Inter několik měsíců v roce 2010.

Mazzarriho svěřenci, kteří v posledních dvou duelech nezískali ani bod, byli v prvním poločase aktivnějším týmem, v 39. minutě dokonce Hernanes trefil tyč. To se povedlo na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky také na druhé straně Insignemu.

Skóre však otevřel až v 79. minutě neapolský José Callejón po chybě domácího obránce Vidiče. Španělský fotbalista se trefil ve čtvrtém zápase v řadě, což se v dresu Neapole naposledy povedlo Edinsonu Cavanimu v květnu loňského roku. O tři minuty později ale dokázal vyrovnat Fredy Guarín, který byl v tu chvíli na hřišti necelou minutu.

V 90. minutě Callejón po Lópezově pasu z voleje překonal brankáře Handanoviče a zařadil se na čelo tabulky střelců italské ligy k Hondovi z AC Milán a Tévezovi z Juventusu. Přesto hosté nezískali tři body, o minutu později se prosadil domácí záložník Hernanes a upravil na konečných 2:2.

V základních sestavách obou celků byli z 22 hráčů jen dva Italové. Pouze jednou startovalo v utkání Serie A méně domácích hráčů, a to v únoru letošního roku v duelu Fiorentina - Inter. Trenér Neapole Benítez nasadil sestavu: Cabral - Zúňiga, Koulibaly, Albiol, Britos (75. Ghulám) - López, Inler - Insigne (69. Mertens), Hamšík (62. Jorginho), Callejón - Higuaín.

Djordjevič se znovu trefil

Ve Florencii měl v prvním poločase lehce navrch hostující tým a dostal se také do vedení. Candreva v pokutovém území přihrál před branku Djordjevičovi a ten pohotově zakončil. Srbský útočník, který do římského klubu přestoupil v létě z francouzského Nantes, se trefil popáté v posledních třech utkáních.

Ve druhém dějství domácí v ofenzivě přidali a vypracovali si několik šancí, přesto v nastavení po protiútoku podruhé skórovalo Lazio. První gól v sezoně oslavil bosenský reprezentant Lulič, i jemu přihrál Candreva. Římané potřetí za sebou od dnešního soupeře nedostali branku.

Skóre duelu mezi Hellasem Verona a AC Milán otevřel v 21. minutě vlastním gólem domácí obránce Marques, o šest minut později zvýšil na 2:0 japonský reprezentant Honda. Tentýž hráč v druhé půli přidal další branku, v závěru zkorigoval domácí porážku López, jenž ve Veroně hostuje z Udine.

Sampdoria sice po poločase vedla na hřišti Cagliari 2:0 zásluhou Gabbiadiniho a Obianga, svěřenci Zdeňka Zemana ale dosáhli alespoň na bod. V 59. minutě z penalty snížil Avelar, hosté navíc zbytek zápasu odehráli bez vyloučeného Cacciatoreho. O osmnáct minut později svou třetí trefou v sezoně vyrovnal na konečných 2:2 Sau.

Sampdoria tak je po sedmi kolech stále bez porážky. Cagliari patří 17. příčka, Chievo a Sassuolo na něj ale ztrácejí jediný bod.

Udine nenavázalo na sérii čtyř utkání bez prohry a v Turíně nestačilo na tamní FC. Jedinou branku zápasu vstřelil v 62. minutě nejlepší střelec týmu Quagliarella.

Palermo poprvé v sezoně vyhrálo, duel s Cesenou rozhodl v první minutě nastavení první trefou v sezoně González. Uspělo také Bergamo, které v předchozích čtyřech utkáních nezískalo ani bod a navíc se ani jednou neradovalo z gólu. V utkání s Parmou se prosadil v 90. minutě jako jediný střídající Boakye.

Bergamo je však nadále se třemi brankami v sedmi kolech nejméně skórujícím týmem Serie A. Parma, která v loňské sezoně skončila šestá, se po čtvrté prohře v řadě propadla na poslední místo, se sedmnácti inkasovanými brankami je navíc týmem s nejhorší obranou v lize.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
Fiorentina - Lazio Řím 0:2 (35. Djordjevič, 90.+2 Lulič)
Bergamo - Parma 1:0 (90. Boakye)
Cagliari - Sampdoria Janov 2:2 (59. Avelar z pen., 77. Sau - 28. Gabbiadini, 39. Obiang)
FC Turín - Udine 1:0 (62. Quagliarella)
Hellas Verona - AC Milán 1:3 (87. López - 27. a 56. Honda, 21. vlastní Marques)
Palermo - Cesena 2:1 (33. Dybala, 90.+1 González - 61. Rodriguez z pen.)
Inter Milán - Neapol 2:2 (82. Guarín, 90.+1 Hernanes - 79. a 90. Callejón)

Reklama

Související témata: