Hlavní obsah

Lazio Řím - Cagliari 4:2Lazio po výhře nad Zemanovým Cagliari vystoupalo na třetí místo

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Lazia Řím porazili v dohrávce 10. kola italské ligy Cagliari 4:2 a v tabulce se posunuli na třetí místo. Na své rivaly z AS Řím ztrácejí tři body, na vedoucí Juventus šest.

Foto: Riccardo De Luca, ČTK/AP

Útočníka Lazia Řím Miroslava Kloseho (vpředu) brání Luca Ceppitelli z Cagliari.

Článek

Zápas Lazia se svěřenci českého trenéra Zdeňka Zemana, kteří před cestou do Říma třikrát za sebou neprohráli, rozhodla už úvodní půlhodina. Skóre otevřel v sedmé minutě kapitán Mauri a během jediné minuty se pak dvakrát trefil šestatřicetiletý německý mistr světa Klose.

Po změně stran ale hosté zápas zdramatizovali, třebaže hráli od 72. minuty v oslabení o vyloučeného Ibarba. Po vlastním gólu nizozemského obránce Braafheida se v závěru trefil ještě Joao Pedro, ale na bod už Cagliari nedosáhlo, naopak v nastavení pojistil výhru Lazia Ederson. Římský celek neprohrál už šestý zápas v řadě.

V dalším utkání neudržela Cesena vedení nad Hellasem Verona a po remíze 1:1 zůstala v sestupovém pásmu. Hosté přitom vyrovnali v oslabení o jednoho muže, po třech střídáních se jim totiž v 73. minutě zranil dánský zadák Sörensen.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:
Cesena - Hellas Verona 1:1 (22. Defrel - 77. J. Gómez)
Lazio Řím - Cagliari 4:2 (25. a 26. Klose, 7. Mauri, 90.+2 Ederson - 48. vlastní Braafheid, 84. Joao Pedro).

Reklama

Související témata: