Hlavní obsah

Juventus - FC Turín 2:1Pirlo zachránil v turínském derby Juventus v 93. minutě

Řím
Aktualizováno

V poslední chvíli zachránil fotbalisty Juventusu v nedělním turínském derby jejich tahoun Andrea Pirlo. Díky jeho trefě z 93. minuty vyhrál lídr Serie A nad FC Turín 2:1 a udržel si vedení v tabulce o tři body. AS Řím totiž večer přestřílel Inter Milán 4:2.

Článek

Juventus v tu chvíli hrál bez vyloučeného obránce Stephana Lichsteinera a vypadalo to, že městský rival bude po šesti letech na jeho stadiónu bodovat. Pár vteřin před koncem zápasu však spoluhráči připravili míč rozběhnutému Pirlovi a ten vypálil pravačkou z dobrých 25 metrů nechytatelnou ránu k tyči. Rozjásal v ochozech i člena klubového představenstva Pavla Nedvěda a prodloužil vítěznou šňůru na vlastním hřišti na 25 ligových zápasů.

Inter Milán dokázal na deštěm smáčeném Olympijském stadiónu v Římě dvakrát smazat vedení domácího AS. Duel tak rozhodl bosenský záložník Miralem Pjanič. Nejdřív bleskově odpověděl na gól na 2:2, ve druhé minutě nastavení pak stvrdil výhru svého celku parádním trestným kopem.

FC Janov atakuje třetí příčku

FC Janov se vyhoupl minimálně do pondělí na třetí místo italské ligy. Po výhře 3:0 na půdě předposlední Ceseny je o bod před Neapolí, která v dohrávce 13. kola přivítá šestou Sampdorii Janov. Před městským rivalem má FC náskok dvou bodů.

Výsledky modročervených patří k největším překvapením tohoto ročníku Serie A. I v Ceseně Janovští potvrdili, že se jim daří zejména venku. V sedmi zápasech tam neprohráli, víc bodů na hřištích soupeřů nasbíral jen Juventus.

Tým, v jehož základní sestavě byl jako tradičně bývalý sparťanský záložník Juraj Kucka, rozhodl o zisku tří bodů během chvilky. Už v 8. minutě vedl 2:0 a po půlhodině hry se navíc jeho nejlepší střelec Alessandro Matri postavil k penaltě.

Sedmou trefu v sezoně sice nepřidal, ovšem třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat. Domácí Massimo Volta si vstřelil vlastní branku a mizérii Ceseny dokonal neproměněným pokutovým kopem Emmanuel Cascione.

Italská fotbalová liga - 13. kolo
AC Milán - Udine 2:0 (65. z pen. a 75. Ménez)
Cagliari - Fiorentina 0:4 (17. a 55. Fernández, 69. Gomez, 74. Cuadrado)
Cesena - FC Janov 0:3 (5. Matri, 8. Antonelli, 43. vlastní Volta)
Empoli - Bergamo 0:0
Palermo - Parma 2:1 (37. Dybala, 73. Barreto - 40. Palladino)
Juventus Turín - FC Turín 2:1 (15. Vidal z pen., 90.+3 Pirlo - 22. Bruno Peres)
AS Řím - Inter Milán 4:2 (60. a 90.+2 Pjanič, 22. Gervinho, 47. Cholevas - 36. Ranocchia, 57. Osvaldo)

Reklama

Související témata: